TwynstraGudde aan basis van nieuw mvo-netwerk in Amersfoort

17 november 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TwynstraGudde is een samenwerking aangegaan met de Coöperatie Nederlandse Uitdaging, een organisatie die maatschappelijke initiatieven koppelt aan het bedrijfsleven.

De Coöperatie Nederlandse Uitdaging is in 2014 opgericht met als doelstelling om maatschappelijke initiatieven door het land te voorzien van financiële middelen en expertise.

In de afgelopen acht jaar heeft de coöperatie flink aan de weg getimmerd. Het netwerk heeft inmiddels een aanwezigheid in zo’n 50 steden en heeft meer dan 7.000 matches bemiddeld tussen non-profits en het bedrijfsleven. Volgens de coöperatie is hiermee voor meer dan €5 miljoen aan maatschappelijke waarde gecreëerd.

Erik Ferweda, Irene Veldman, Zenzi Pluut, Inge Voorhout, Jos Kalfsbeek en Frank van Es

Samen met TwynstraGudde breidt de Coöperatie Nederlandse Uitdaging nu uit naar Amersfoort. Onder de vlag van ‘de Amersfoortse Uitdaging’ gaat het netwerk maatschappelijke organisaties in de stad (en regio) koppelen aan lokale bedrijven en ondernemers die bereid zijn om pro bono ondersteuning te leveren.

TwynstraGudde zal een belangrijke rol spelen in de oprichting. Enkele adviseurs van het organisatieadviesbureau hebben een zetel in het bestuur van de Amersfoortse chapter en het bureau zal zijn netwerk inzetten om zowel non-profits als bedrijven te mobiliseren voor deelname.

Daarnaast zullen collega’s van het adviesbureau zelf ook deelnemen aan maatschappelijke projecten van zowel de Amersfoortse Uitdaging als van landelijke projecten.

“Hiermee geeft TwynstraGudde verder invulling aan haar ambities op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Frank van Es, directeur bij TwynstraGudde.