Capgemini koopt adviesbureaus Quantmetry en Quorsus

14 november 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Capgemini heeft twee adviesbureaus in Europa overgenomen. Met de toevoeging van Quantmetry en Quorsus worden zo’n 230 medewerkers verwelkomd in de gelederen.

Met Quantmetry versterkt Capgemini zijn positie in de markt voor AI- en dataconsulting. Het bureau uit Frankrijk helpt klanten in de sectoren productie, energie, retail, consumentengoederen en verzekeringen met thema’s als big data, kunstmatige intelligentie, machine learning, business intelligence en process mining.

De circa 160 medewerkers van Quantmetry (gevestigd in Parijs) zullen worden geïntegreerd binnen Capgemini Invent, de managementconsulting-, design- en innovatietak van de ICT-reus.

Capgemini koopt adviesbureaus Quantmetry en Quorsus

Het Britse Quorsus is gespecialiseerd in kapitaalmarktoplossingen voor financiële instellingen. Het bedrijf helpt banken, infrastructuuraanbieders en brancheorganisaties met expertise in regulatory reporting, operaties, effectenverwerking en post-tradetechnologieën.

Quorsus werd in 2019 opgericht in Londen en telt momenteel ongeveer 70 medewerkers. Zij worden onderdeel van Capgemini’s Financial Services-praktijk.

Eerder dit jaar nam Capgemini Pega-partner Knowledge Expert in Zwitserland en financial services-specialist Chappuis Halder in Frankrijk over. In het Verenigd Koninkrijk werd ontwerp- en merkenbureau Rufus Leonard toegevoegd aan Capgemini Invents Frog-divisie.