De start van Jelmer Koorn en Bastiaan Hoornweg bij MLC

10 november 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin oktober startten Jelmer Koorn (medior consultant) en Bastiaan Hoornweg (junior consultant) bij MLC. We gingen met ze in gesprek om te achterhalen waarom ze hebben gekozen voor het adviesbureau uit Leusden en wat ze het komende jaar hopen te bereiken.

Wat waren voor jou de belangrijkste redenen om voor MLC te kiezen? 

Jelmer: “Een belangrijk deel zat in de inhoud. MLC sluit heel erg aan bij mijn vorige werkzaamheden als promovendus in het process mining-gebied. Ik wilde graag mijn horizon verbreden naar een BPM-brede blik terwijl ik mijn inhoudelijke kennis van process mining mee kon nemen.”

“MLC bood mij die mogelijkheid. Ik kan als specialist bij MLC werken terwijl er ontzettend veel ruimte is om mijn kennis en ervaring te verbreden.”

Jelmer Koorn en Bastiaan Hoornweg - MLC

“Daarnaast was voor mij een van de belangrijkste redenen dat MLC een organisatie is waarin ik me zowel gezien voel als dat er resultaatgericht gewerkt wordt. De term ‘work hard play hard’ is alom bekend en dat past goed bij mij en bij MLC. Er zijn veel sociale evenementen, het contact met mensen binnen MLC voelt goed, maar doelen moeten wel behaald worden en ontwikkeling in de breedste zin van het woord staat centraal.”

Bastiaan: “Mijn interesses sluiten goed aan bij MLC, de focus is echt op de bedrijfsprocessen en dat is precies waar ik ook geïnteresseerd in ben. Hier heb ik mij ook altijd zoveel mogelijk op gericht bij voorgaande functies, en hier kan ik er dus echt los op gaan.”

“Bovendien is de cultuur echt super bij MLC. Dat merkte ik eigenlijk al aan hoe de vacature was opgesteld, maar toen ik de eerste gesprekken had gehad was het zeker. Het is echt een platte organisatie waar je bij iedereen terecht kan.”

“Er worden ook veel dingen buiten het werk om gepland, zoals de jaarlijkse skitrip en de kerstborrel. Dit zorgt er wel voor dat iedereen meer is dan slechts collega’s van elkaar, en dat is gewoon een superfijne sfeer om je in te bevinden.” 

Wat hoop je te ontwikkelen bij MLC in het komende jaar?

Jelmer: “Ik ben nu vanuit mijn expertise in process mining bij MLC gekomen. Veel van deze projecten zijn sterk data- en analysegedreven. Ik wil mij in de breedte ontwikkelen door steeds meer de menselijke en organisatorische kant te betrekken in deze process mining-projecten. Ik wil hiermee een betere inbedding van de process mining-projecten binnen organisaties realiseren.”

“Uiteindelijk hoop ik meer grip te krijgen op de vraag: hoe kan ik zorgen dat process mining continu waarde blijft genereren binnen een organisatie?” 

Bastiaan: “Met name mijn verandermanagementskills. Ik heb mijzelf de afgelopen jaren vooral ontwikkeld op het gebied van analyseren van processen en het (her)ontwerpen van processen. Bij MLC hoop ik me ook echt meer te ontwikkelen als verandermanager, aangezien een ontwerp alleen zin heeft wanneer er draagvlak voor is.”

“Verder wil ik me gaan ontwikkelen als expert in de verschillende soorten software die gebruikt worden bij MLC. De mogelijkheden met deze tools die ik tot nu toe gezien heb zijn zeer interessant, en ik ga me hier zeker meer in verdiepen.” 

Wat is je favoriete moment tot nu toe bij MLC? 

Jelmer: “Ik denk de kennismaking-koffiemomenten die ik met een groot deel van mijn collega’s heb gehad. Het is ontzettend leuk om iedereen één op één te leren kennen en meer te weten te komen over wie iemand is en wat iemand doet, niet alleen binnen MLC maar ook daarbuiten.”

“Je merkt dat de collega’s bij MLC echt inhoudelijk gedreven zijn om met hun kennis een goed resultaat te neer te zetten binnen een project. Daarnaast zijn we ook allemaal geen robots en doet iedereen leuke dingen naast het werk, van bier brouwen tot fanatiek sporten en alles ertussenin.” 

Bastiaan: “Met het risico enorm cliché te klinken zou ik toch zeggen dat het moeilijk kiezen is, want er gebeuren zoveel leuke dingen. Maar wat er misschien toch bovenuit springt is de introductie van de software tijdens een training.”

“Ik werd er meteen erg enthousiast van, ook mag ik me nu gaan bezighouden met de opbouw van een nieuw pakket binnen MLC waar ik erg veel zin in heb. Verder zijn de dagen dat ik op kantoor ben en de collega’s spreek altijd super.”