Venturis Consulting opgericht door internationale fusie

18 juli 2012 Consultancy.nl

Drie boutique adviesbureaus – Cambridge Strategy Group (VK), Change Harbour (VK) en Venturis Partners (NL) – zijn gefuseerd. De consultancykantoren gaan verder onder de naam ‘Venturis Consulting Group’. Door de fusie heeft Venturis Consulting Group negen consultants, verspreid over kantoren in Amsterdam, Londen en Washington D.C. Het adviesbureau levert management consulting diensten aan zakelijke dienstverleners, en met name aan bedrijven in de juridische sector.

In het persbericht laat Rob Millard (Managing Partner van Venturis Consulting Group) weten dat er vergevorderde plannen zijn om, via een fusie met een bestaand adviesbureau, uit te breiden in de Verenigde Staten en Hong Kong. Daarnaast verwacht het op korte termijn ook in Duitsland een vestiging te openen.

Founding Partners
De vennoten van Venturis Consulting Group hebben allemaal gewerkt bij internationale management consultancy bedrijven en internationale advocatenkantoren. Een overzicht van de zes founding partners:
- Tim Hanson – (ex-Linklaters)
- Rob Millard – (partner bij Edge International en ex-Linklaters)
- Eric Staal – (ex-Clifford Chance)
- Gerard Tanja – (ex-Clifford Chance en McKinsey & Company)
- Simon Thompson – (ex-Linklaters)
- David Temporal (voormalig consultant)

Volgens Gerard Tanja, partner in Amsterdam, speelt de dienstverlening van Venturis Consulting Group in op de veranderende omgeving: “de juridische sector gaat in de komende jaren ingrijpend veranderen. Kantoren die niet in staat zullen zijn om op deze wijzigingen in te spelen, zullen kampen met financiële problemen. Door de fusie zijn we sterk gepositioneerd om juridische dienstverleners te ondersteunen met de benodigde transitie”.

Nieuws

Meer nieuws over