Logica verkocht na akkoord van aandeelhouders

17 juli 2012 Consultancy.nl

Een overgrote meerderheid (>99%) van de aandeelhouders van Logica is akkoord gegaan met het overnamebod van CGI. Met de instemming van de aandeelhouders is de overname formeel een feit. De transactie wordt, na de verwachte goedkeuring door de verschillende mededingingsautoriteiten, medio augustus 2012 afgerond.

Eind mei werd bekend dat CGI ruim €2,1 miljard had geboden voor de Europese IT dienstverlener. Het bestuur van Logica heeft in de afgelopen weken meerdere malen haar voorkeur uitgesproken voor de verkoop aan de Canadese dienstverlener. De aandeelhouders gaven gehoor aan de oproep en volgden massaal het advies van topman Andy Green en zijn team op.

CGI is een wereldwijde IT dienstverlener en heeft ruim 31.000 mensen verspreid over alle continenten. In de Benelux heeft GCI ongeveer 500 adviseurs.

Weinig gevolgen voor Logica Nederland
Logica topman Andy Green verwacht door de integratie weinig gevolgen voor Nederland: "Er zit weinig overlap in de activitetiten van beide bedrijven. CGI is vooral actief in Noord-Amerika, Logica in Europa. Het kost waarschijnlijk wat banen op het hoofdkantoor, maar in het veld verandert er weinig."

Nieuws