Student Consultant bestaat twee jaar: 70 consultants en 40 projecten

01 november 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant vierde afgelopen maand zijn tweejarig jubileum. Het bureau is ondertussen gegroeid tot een team van ruim 70 consultants en heeft zich succesvol weten te vestigen in het landschap van studentenconsultancybureaus. Alle aanleiding voor een gesprek met oprichters Jorick Schilken en Reno Kochanowski.

Hoe hebben jullie Student Consultant zo hard laten groeien in de afgelopen twee jaar?

“Er zijn in de afgelopen twee jaar al meer dan 40 projecten afgerond voor onder andere De Efteling, KPN, Essent en APG. Dit hebben we onder andere te danken aan de manier waarop Student Consultant gestuurd wordt.”

“Niet alleen het management, maar elke consultant werkt mee aan de strategie van het bedrijf. We gebruiken de ideeën en de capaciteiten van al onze medewerkers om aan de groei van het bedrijf te werken.”

Student Consultant bestaat 2 jaar: 70 consultants en 40 projecten

“Dit heeft ervoor gezorgd dat we exponentieel hebben kunnen groeien en zullen blijven groeien in de komende jaren. Daarnaast hebben we het ook te danken aan alle medewerkers van de afgelopen twee jaar die zich ongelofelijk hard inzetten en daar loven we onze medewerkers enorm mee.”

Hoe bereiken jullie de meest ambitieuze studenten?

“We gebruiken het netwerk van onze medewerkers. Iedereen kent natuurlijk de meest ambitieuze studenten van zijn/haar universiteit.”

“Daarnaast hebben we een groot aantal samenwerkingen met verschillende studieverenigingen opgezet door heel het land. We zijn gaan samenwerken met studieverenigingen uit onder andere Eindhoven, Maastricht en Nijmegen. Dit doen we om de ontwikkeling van studenten te bevorderen.”

“Dit is ook hoe wij studenten aan ons binden. We bieden ze de kans om projecten uit te voeren voor de grootste organisaties in Nederland en zich te ontwikkelen tot volwaardige consultants, zodat ze direct kunnen doorstromen naar grote consultancykantoren.”

Lees ook: Als student consultant de overstap maken naar Deloitte en Accenture.

Hoe zorgt Student Consultant voor de ontwikkeling van de student consultants?

“We zetten de ontwikkeling van studenten centraal. Dit doen we door hen te begeleiden door ervaren consultants. Daarnaast krijgen onze jonge consultants maandelijks trainingen van grote consultancykantoren zoals Boston Consulting Group, BearingPoint, Eden McCallum, EY en Quint. Op deze manier ontwikkelen studenten zich bij ons tot volwaardig consultant.”

“Daarnaast vervult iedereen een interne functie, waardoor zij ook de kans hebben om meer kennis op te doen over recruitment, acquisitie, human capital en marketing.”

Waar zijn jullie tot nu toe het meest trots op?

“De groei die we in de afgelopen twee jaar bereikt hebben! Toen we Student Consultant oprichtten hadden we nooit verwacht om binnen twee jaar uit meer dan 70 student consultants te bestaan. Het is leuk om te zien dat steeds meer ambitieuze studenten ons zelfstandig weten te vinden en via ons de kans willen grijpen om de eerste stap te zetten in de wereld van consultancy.”

Wat zijn de ambities? En hoe hoopt Student Consultant deze te realiseren?

“In de toekomst zal er door Student Consultant gewerkt worden om ons te ontpoppen tot hét studentenadviesbureau van Nederland. Om deze ambitie te kunnen waarmaken hebben we onlangs een nieuwe structuur geïmplementeerd. Hiermee zorgen we ervoor dat we de snelgroeiende organisatie nog beter kunnen aansturen op kwaliteit en groei.”

“We blijven dus werken aan onze missie om de meest ambitieuze studenten aan ons te binden, ze te ontwikkelen tot volwaardige consultants en hen een voorsprong te geven op de arbeidsmarkt!”