Royal HaskoningDHV opgericht na afronding van fusie

03 juli 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De advies- en ingenieursbedrijven DHV en Royal Haskoning zijn formeel gefuseerd. Het nieuwe bedrijf, Royal HaskoningDHV, behoort met bijna 8.000 professionals wereldwijd tot de top 40 grootste ingenieursbureaus.

De fusie tussen DHV en Royal Haskoning werd in februari 2012 door beide partijen aangekondigd. Belangrijkste redenen voor de fusie zijn groter wereldwijd bereik en synergie-voordelen.

Samenstelling Raad van Bestuur
De huidige topman van DHV, Bertrand van Ee (foto rechts), is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal HaskoningDHV. Andere bestuursleden zijn Erik Oostwegel (vice-voorzitter, foto links), Jaska de Bakker (CFO), Piet Besselink, Frank Heemskerk en Henry Rowe.

Erik Oostwegel en Bertrand van Ee

Reactie van voorzitter en vice-voorzitter
Bertrand van Ee (voorzitter): "We zijn erg blij met de 'geboorte' van Royal HaskoningDHV. Om goede oplossingen te bieden voor de huidige maatschappelijke vraagstukken is omvang echt van belang. Met onze gezamenlijke kennis, ervaring en historie kunnen we meer toegevoegde waarde leveren voor onze klanten wereldwijd. Onze gebundelde krachten en groter bereik zullen zeker bijdragen aan een mooie en duurzame toekomst. We zien veel kansen voor onze klanten en onze medewerkers."

Erik Oostwegel (vice-voorzitter): "Wij zijn er trots op dat Hare Majesteit Koningin Beatrix besloten heeft dat wij het Koninklijk predikaat mogen blijven voeren. Het geeft aan dat er vertrouwen is in ons nieuwe bedrijf. Hetzelfde vertrouwen hebben we in het samenbrengen en versterken van onze kennis en kunde in onze projecten en voor onze klanten. De voordelen hebben we al gezien. Naar de toekomst toe kunnen en willen we een bijdrage leveren aan onze samenleving. Dit komt tot uiting in onze belofte: Enhancing society together."