KPMG koopt BrainNet Supply Management Group

21 juni 2012 Consultancy.nl

KPMG heeft het internationale supplychainadviesbureau BrainNet Supply Management Group gekocht. BrainNet heeft meer dan 300 supply chain consultants in dienst, verspreid over vijftien kantoren in twaalf landen. Het bedrijf zal worden geintegreerd in de Advisory-tak van het Big Four-kantoor. De CEO van BrainNet, Christian Rast, wordt verantwoordelijk voor het nog op te richten supply chain Centre of Excellence. De transactie wordt naar verwachting in de loop van de zomer afgerond.

KPMG Advisory
In de afgelopen jaren is de consultingafdeling van KPMG sterk gegroeid, onder andere door een agressieve acquisitiestrategie. In juli 2010 kocht KPMG Advisory de supplychaintak van Grant Thornton in Amerika. Vorig jaar kocht het meerdere bedrijven, waaronder outsourcingspecialist EquaTerra (internationaal), Sumera Management Consulting (Canada) en HIO Group Incorporated (Canada). Ook in Nederland heeft KPMG Advisory inorganische groei gerealiseerd door zijn acquisities van zorg-adviesbureau Plexus en nichezorgspeler Tibbe & Company.

BrainNet Supply Management
BrainNet Supply Management heeft een wereldwijde omzet van $65 miljoen, en beschikt over kantoren in Bonn, Boedapest, Londen, Mexico-Stad, Mumbai, München, Pittsburgh, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Shanghai, St. Gallen, Stockholm, Wenen en Wrocław. Het adviesbureau ontsteunt global fortune-bedrijven en middelgrote firma's met oplossingen op het gebied van research & development, operations, logistiek, aankoop en strategische kwalificatie.

"We kijken ernaar uit om het BrainNet-team te verwelkomen in het internationale KPMG-netwerk", zei Mark Goodburn, Global Head van KPMG Advisory. "Met de acquisitie van BrainNet heeft KPMG nog meer kennisdiepte en een internationale voetafdruk om onze klanten te helpen bij de meest complexe supplychainuitdagingen en -mogelijkheden."

Nieuws

Meer nieuws over