KPMG koopt na Plexus opnieuw zorgadviesbureau

20 juli 2011 Consultancy.nl

KPMG heeft HIO Group Incorporated (HIO) overgenomen. HIO is een operations- en procesverbeteringsadviesbureau in Canada dat zich focust op de gezondheidszorgindustrie en daarbij gebruik maakt van Lean Six Sigma. Door de overname versterkt KPMG haar footprint in de Noord-Amerikaanse markt. HIO zal worden geïntegreerd in KPMG'’s Advisory-kantoor.

KPMG is wereldwijd druk bezig met het uitbouwen van haar diensten voor de zorgbranche. In juni kocht de Nederlandse tak van KPMG nog zorgadviesbureau Plexus. Plexus was met 40 consultants een van de grootste zorgadviesbureau’s van Nederland. Plexus is geïntegreerd in KPMG Health, dat wordt geleid door voormalig minister en partner Wouter Bos.

In de afgelopen jaren heeft HIO samengewerkt met meer dan 65 ziekenhuizen. Het adviesbureau ondersteunde initiatieven voor prestatieverbetering, waardoor wachttijden en papierwerk zijn teruggedrongen en artsen meer tijd aan de patiënten kunnen besteden. Ook zijn er skill sets gebouwd binnen gezondheidszorgleveranciers, zodat continue verbetering onderdeel wordt van de organisatiecultuur.

“Deze recentste toevoeging aan onze gezondheidszorgportfolio is opnieuw een sterk voorbeeld van KPMG'’s inzet voor onze wereldwijde gezondheidszorgadviespraktijk. HIO heeft veel ervaring en expertise in het samenwerken met cliënten om zware en complexe problemen op te lossen. Dit zal onze mogelijkheden om met klanten samen te werken significant versterken”, zei Jeff Smith, Canadees Managing Partner van KPMG'’s Advisory-praktijk.

Nieuws

Meer nieuws over