KPMG koopt supply chain-tak van Grant Thornton

29 juli 2010 Consultancy.nl

Adviesbureau KPMG heeft het Supply Chain Advisory Services kantoor gekocht van Grant Thornton United States, het Amerikaanse bedrijfsonderdeel van internationale accountancy en adviesbureau Grant Thornton.

De acquisitie versterkt KPMG’s bestaande herstructureringsdiensten in de automobielindustrie, farmacie, luchtvaart, defensie en andere productie-industrieën door de huidige capaciteiten uit te breiden in de financiële en operationele herstructurering, supply chain advisering, leveranciersdiensten, technologie en prestatieverbetering. Dit zegt Mark Goodburn, vice-voorzitter en hoofd van advisering bij KPMG.

“Nu de toch al grote vraag voor transformatie- en herstructureringsassistentie (op grote schaal) blijft doorgroeien, helpt deze acquisitie ons om de noodzakelijke functionele breedte en diepte te leveren die grote organisaties over verschillende essentiële industriesectoren nodig hebben”, zegt Goodburn. “Het is tevens in lijn met onze doorgaande strategie om superieure grote schaal-transformatiecapaciteiten op te bouwen om ‘s werelds beste organisaties te helpen.”

De transactie, die werd gesloten op 16 juli, omvat de toevoeging van 23 ervaren professionals aan KPMG. Het bedrijf zal ook de bestaande Grant Thornton projecten bij selecte Fortune 500-bedrijven overnemen.

Nieuws

Meer nieuws over