KPMG Plexus koopt adviesbureau Tibbe Company

02 januari 2012 Consultancy.nl

KPMG Plexus, de zorgtak van KPMG, heeft niche adviesbureau Tibbe Company overgenomen. Op 1 januari 2012 is Tibbe Company geïntegreerd in KPMG Plexus. Arjan Ogink (oprichter) en Maaike Taconis (adviseur) van het niche adviesbureau uit Amersfoort treden in dienst bij KPMG Plexus en gaan zich richten op het verder uitbouwen van het advieswerk in de (jeugd)GGZ en de jeugdzorg.

KPMG Plexus, de adviestak binnen KPMG Gezondheidszorg, is ontstaan nadat KPMG Advisory in juni 2011 zorgadviesbureau Plexus overnam. KPMG Plexus heeft circa 65 zorg-consultants in dienst en wordt geleid door Wouter Bos. De oud-minister van Financiën Wouter Bos is in oktober 2010 partner geworden bij het Big 4 kantoor.  

Ook wereldwijd is KPMG bezig met het uitbouwen van haar adviestak. In september 2011 kocht KPMG Advisory het Canadese zorgadviesbureau Sumera Management Consulting. En in februari van 2011 kocht het sourcing specialist EquaTerra.

Focus op (jeugd)GGZ en jeugdzorg
Tibbe Company begon in 2006 als adviesbureau dat zich specifiek richtte op de (jeugd)GGZ en jeugdzorg en verwierf daar in korte tijd een goede reputatie. Tibbe ondersteunt organisaties onder meer bij zorglogistieke vraagstukken, de introductie van (F)ACT en procesoptimalisaties. Naast het werk in de zorg is het bureau ook actief binnen het onderwijs (AOC’s / ROC’s), justitiële instellingen en andere publieke dienstverleners. Het bedrijf werkt met een relatief klein team aan uitdagende opdrachten die vooral opvallen door een resultaatgerichte benadering en ‘hands-on’ aanpak.

Volgens oprichter en directeur van Tibbe Company Arjan Ogink was de aansluiting bij KPMG Plexus een logische stap. “De zorg is ontzettend in beweging en uitdagend. Binnen KPMG Plexus is onze commitment nog meer waard voor klanten. Bovendien kunnen we de ervaringen uit andere sectoren erg goed gebruiken in de begeleiding van transities binnen de zorg.”

Joost Kruytzer, partner verantwoordelijk voor de GGZ en jeugdzorg binnen KPMG Plexus: “Dit gaat over meer dan het aantrekken van talent. De uitgangspunten van Tibbe Company en KPMG Plexus komen sterk overeen en de ‘hands-on’ Tibbe-aanpak is een mooie versterking voor onze gezamenlijke klanten. Dat geldt voor de relaties binnen de zorg, maar ook voor de relaties in de publieke sector. Binnen KPMG is advies voor de publieke sector ook sterk ontwikkeld. Dat maakt dat de relaties van tibbe company ook daar continuïteit kunnen zien.”

Nieuws

Meer nieuws over