Merkle en RefugeeForce helpen nieuwkomers met Salesforce-loopbaan

07 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Merkle heeft zich als partner verbonden aan RefugeeForce. Samen met de aanbieder van Salesforce-trainingen helpt Merkle nieuwkomers op de arbeidsmarkt bij het starten van hun Salesforce-loopbaan.

De vluchtelingenstroom als gevolg van in onder meer de oorlog in Oekraïne heeft een enorme impact op tal van fronten. Om te beginnen is er de uitdaging om de stroom vluchtelingen naar behoren op te vangen. De toestanden in Ter Apel van de afgelopen weken hebben ons land – en onze politiek – helaas niet goed op de kaart gezet.

Gelukkig werken dagelijks grote aantallen mensen (burgers evenals professionals bij bedrijven) met veel toewijding aan het helpen van (voormalige) vluchtelingen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in ons land.

Merkle en RefugeeForce helpen nieuwkomers met Salesforce loopbaan

Onder de nieuwkomers bevinden zich ook veel hoogopgeleide talenten. Het is onder meer deze doelgroep waarvoor RefugeeForce zich al jaren inzet, met zijn bredere missie om een “diverse en inclusieve werkomgeving te creëren waar kansen gelijk zijn voor iedereen”.

Als onafhankelijke stichting en aanbieder van Salesforce-trainingen leidt RefugeeForce al jaren nieuwkomers op onze arbeidsmarkt op om hun Salesforce-loopbaan te kunnen starten. Dat doet het via gepersonaliseerde programma’s, met één-op-één mentorschap, jobcoaching en netwerkuitbreiding.

Sinds 2018 maakt het bedrijf deel uit van Salesforce’s Talent Alliance-programma. Het programma biedt gratis training aan nieuwkomers die een nieuw leven proberen op te bouwen.

Een belangrijke doelstelling is het veranderen van de perceptie van organisaties en het publiek over de ervaring en vaardigheden die voormalige vluchtelingen meebrengen bij het opbouwen van een nieuw leven. Een missie waar ook Merkle, een toonaangevend customer experience-bureau, graag aan wil bijdragen door zich als partner te verbinden aan RefugeeForce.

Merkle werkt samen met de stichting door hoogopgeleide nieuwkomers financieel te ondersteunen en nieuw talent aan te nemen en hen op te leiden. De twee partners zullen zich vooral inzetten voor nieuwkomers uit Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Jemen en Eritrea

Steentje bijdragen

“Dit partnership sluit perfect aan bij het diversity, equity & inclusion-beleid van Dentsu en Merkle. Op deze manier dragen wij graag ons steentje bij aan een betere wereld en meer diversiteit binnen het team”, laat Rob Vermeer weten, practice lead marketing technology bij Merkle.

Hij voegt toe dat Merkle “sterk groeit” op het gebied van Salesforce en dat het programma “mogelijkheden biedt om extra specialisten te verwelkomen”. Vermeer besluit: “Ik kijk uit naar een lange en productieve samenwerking met het RefugeeForce-team.’’

Gaspar Rodriguez, medeoprichter van RefugeeForce, is verheugd over de samenwerking met Merkle: “We zien Merkle als een van de topwerkgevers als het gaat om diversiteit & inclusie en we kijken ernaar uit om onze samenwerking in heel Europa te versterken.”

Als onderdeel van Dentsu telt Merkle ruim 15.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld. De customer excellence specialist werkt voor toonaangevende klanten als Microsoft, T-Mobile, ASML, Hema, Adobe, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo en Nederlandse Spoorwegen.

Overige adviesbureaus die partner zijn van RefugeeForce zijn Capgemini, Accenture en Nextview.