Been Management Consulting sluit samenwerking met NOW Partners

26 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Been Management Consulting is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse NOW Partners.

Met de krachtenbundeling voegen Been Management Consulting en NOW Partners hun expertise, kennis en adviescapaciteit op het gebied van purpose en maatschappelijk verantwoord ondernemen samen.

“We beleven vandaag de dag een fundamentele verschuiving in de bedrijfswereld. Steeds meer directies staan te popelen om zich met hun organisatie in te zetten voor het goede. Veel bedrijven hebben reeds de eerste stappen in de goede richting gezet, en willen nu opschalen en leren van de koplopers”, aldus Tom Cummings, een managing partner bij NOW Partners.

Been Management Consulting sluit samenwerking met NOW Partners

Dat is precies waar het partnership tussen Been Management Consulting en NOW Partners om de hoek komt kijken. Beide bureaus kunnen bogen op een sterk trackrecord in het adviseren van bedrijven die een positievere impact willen hebben op de mens, maatschappij en planeet.

Het in 2010 opgerichte Been Management Consulting, gevestigd op Schiphol, is een middelgroot adviesbureau dat het verbeteren van bedrijfsprestaties koppelt aan het creëren van maatschappelijke waarde. Het 30-koppige team van de gecertificeerde B-Corp-adviseur werkt voor klanten actief in uiteenlopende sectoren, waaronder de zorg, retail, maakindustrie en telecom.

NOW Partners, ook een B-Corp, is een wereldwijd samenwerkingsverband van meer dan 100 strategische C-suite- en boardroomadviseurs, leiderschap- en innovatie-experts die tientallen jaren ervaring hebben in het ondersteunen van bedrijven bij hun maatschappelijke transities. De bij het netwerk aangesloten partners werken onder meer voor multinationals als Philips, DSM, Danone, Ikea, Google, Natura, Tata Communications en Unilever.

“NOW Partners heeft wereldwijd baanbrekend werk verricht. Onze klanten in de Benelux kunnen de vruchten plukken van hun expertise”, laat Roel Beentjes weten, managing partner van Been Management Consulting.

Het Nederlandse consultancykantoor voegt op zijn beurt “uitgebreide industriekennis” en “systemische veranderexpertise” toe, die organisaties kan helpen “in het zetten van de volgende stappen in hun maatschappelijke ambities”, geeft Cummings aan.

Leiderschapsontwikkeling

Het eerste concrete initiatief dat is voortgekomen uit de nieuwe alliantie is een leiderschaps- en ontwikkelprogramma. Het programma begint bij “de mensen aan de top”, aldus Beentjes. Samen met “andere pioniers in regeneratieve waardecreatie” zullen Been Management Consulting en NOW leiders ondersteunen bij het inzetten van een koers waarin hun organisatie winst combineert met positieve impact op de wereld.

“Het programma laat leiders anders denken over hun bedrijf en stelt hen in staat op nieuwe manieren te handelen. Het is een programma dat doorsijpelt in de organisatie, alle mensen mobiliseert en met hoofd en hart bouwt aan een beter bedrijf”, aldus Beentjes.

“Ik ben ervan overtuigd dat succesvolle strategieën moeten worden ondersteund door leiderschaps- en cultuurontwikkeling, dat visionaire transformatie ook pragmatische transitie vereist, dat we het beste zakelijk succes co-creëren wanneer sterke interne teams samenwerken met externe adviseurs die frisse perspectieven brengen en onze status quo durven uit te dagen”, stelt Walter Link, oprichter en CEO van NOW Partners.

De komende tijd gaan Been Management Consulting en NOW Partners veelvuldig in gesprek met geïnteresseerde partijen.