Alies ten Doeschate blikt terug op 4,5 jaar Neo-Mundo

12 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na vierenhalf jaar heeft Alies ten Doeschate afscheid genomen van Neo-Mundo. 1 augustus begon ze aan een nieuwe uitdaging als Directeur Zorg bij de WeCareGroup. Hoewel – niet helemáál nieuw: Ten Doeschate vervulde de functie sinds maart al op interimbasis vanuit Neo-Mundo. Ze vertelt over haar jaren bij het bureau en het nieuwe hoofdstuk in haar carrière.

Aan uitdagingen de laatste jaren geen gebrek in de zorg, zeker niet als het gaat om het vinden van voldoende geschikte mensen. Neo-Mundo helpt hierbij. Het Rotterdamse search- en adviesbureau koppelt zorgorganisaties aan kandidaten “met hart voor de zorg”, van vacature tot personeelsuitdaging.

Als consultant zette Alies ten Doeschate zich vanuit het bureau de afgelopen jaren op interimbasis in voor onder meer bij het Erasmus MC, Huisartsenposten Amsterdam en het Dijklander Ziekenhuis.

Alies ten Doeschate, Directeur Zorg, WeCareGroup

“Ik hou ervan om het maximale uit mensen, teams en organisaties te halen in veelal turbulente omstandigheden”, aldus Ten Doeschate. Haar werkzaamheden liepen de afgelopen vierenhalf jaar sterk uiteen.

“Het heeft me enige tijd gekost om daar een korte doch allesomvattende pitch voor te ontwikkelen”, zegt ze daarover. “Als senior consultant bestaat het werk namelijk uit drie hoofdcomponenten: executive search (W&S), inhoudelijke opdrachten (in mijn geval veelal interim-management) en interne werkzaamheden bij Neo-Mundo.”

“Die drie hoofdcomponenten boden mij de afgelopen jaren de optimale mix van het voeren van geweldige gesprekken met kandidaten, het nauw samenwerken met en snel mogen doorgronden van vele zorgorganisaties, het mogen leren van ervaren en inspirerende opdrachtgevers en het ontwikkelen van ondernemer- en (persoonlijk) leiderschap.”

Nog meer kunnen doen

Aan haar tijd bij Neo-Mundo is nu een einde gekomen, maar tegelijk sluit haar nieuwe avontuur nauw aan op de afgelopen maanden én jaren. Niet alleen omdat ze sinds maart al interim-Directeur Zorg was bij de WeCareGroup, maar ook omdat ze daar – net als bij Neo-Mundo – “continu bezig mag zijn met die mix van samenwerken, ontwikkeling, ondernemerschap en betrokkenheid”.

Haar keuze om over te stappen naar de Bussumse organisatie – die artsen, verpleegkundigen en studenten ontwikkelt en eerste- en tweedelijns zorginstellingen in heel Nederland ontzorgt – werd deels gemotiveerd door haar interimopdrachten

“Ik wilde nog meer kunnen doen, buiten die scope van mijn opdracht voor 24 uur per week”, legt ze uit. “Verder bouwen op de basis die ik net samen had gelegd met de teams en alle andere betrokkenen binnen deze organisaties. En die mogelijkheid heb ik gekregen bij de WeCareGroup.”

Ontzettend veel geleerd en genoten

Tegelijkertijd kijkt ze terug naar een hele mooie tijd bij Neo-Mundo. “Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik houd van het bewegen in een lekker dynamische context. Hieruit vloeit voort dat het een bijzondere werkgever vraagt om mij vierenhalf jaar geboeid en gebonden te houden.”

“En Neo-Mundo is zeker die bijzondere werkgever die mij steeds weer wist uit te dagen, nieuwe organisaties deed ontdekken en mij in contact heeft gebracht met de meest inspirerende persoonlijkheden. Ik heb zo ontzettend veel geleerd en ook zo ontzettend veel genoten.”