Ingrid Hollander gestart bij executive search-specialist Neo-Mundo

21 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ingrid Hollander is begin deze maand bij Neo-Mundo begonnen als Consultant.

Hollander neemt ruim acht jaar aan werkervaring in de zorg mee naar de specialist in executive search en consultancy & interim voor de zorgsector. Ze maakte de overstap vanuit onderzoeks- en adviesbureau HHM en werkte eerder als programmamanager bij Medworq en als medewerker innovatie & ontwikkeling bij Stichting Kinderthuiszorg. 

Gedurende haar loopbaan droeg Hollander bij aan tal van verander- en implementatieopdrachten. Als programmamanager implementeerde ze bij huisartsen, ziekenhuizen en apothekers regionale programma’s “om de chronische zorg beter, sneller en betaalbaarder te maken”, zo geeft ze aan. En als projectleider werkte ze aan de “ontwikkeling en implementatie van zorgtechnologie in de thuiszorg”.

Ingrid Hollander, Consultant, Neo-Mundo

“De zorg toekomstbestendig maken door andere manieren van zorg organiseren en inrichten. Dat is waarom ik als consultant in de zorg werk en waar ik vanuit Neo-Mundo aan wil bijdragen”, aldus Hollander over haar nieuwe uitdaging.

“De zorg kan en moet anders, willen we op de lange termijn een toekomstbestendig zorgstelsel houden”, legt ze uit. “Dat betekent andere manieren van zorg met elkaar organiseren en financieren, een sterkere focus op preventie en inzet van technologie.”

Toekomstbestendige zorg in heel Nederland

Gevraagd naar haar keuze voor Neo-Mundo wijst Hollander op de “diversiteit aan opdrachten, mensen en zorgwerelden” die samenkomt bij het bureau. Vanuit haar nieuwe rol zal Hollander een belangrijke rol gaan spelen bij het realiseren van de groeiambities van het van oorsprong Rotterdamse bureau, dat begin deze maand zijn tweede vestiging opende in Utrecht.

Mijke Eggink, directeur van Neo-Mundo, geeft toelichting op die groeiambities: “De zorg staat de komende jaren voor grote ontwikkelingen, waar wij graag ons steentje aan bij willen dragen. Neo-Mundo heeft de ambitie om niet alleen de Randstad, maar ook de rest van Nederland te bedienen.”

“Al onze consultants kennen de zorg van binnen en van buiten. Hoewel de meeste zorgorganisaties in Nederland zich met vergelijkbare vraagstukken bezighouden, kan dit op regionaal niveau toch verschillen”, geeft hij aan. 

In dat kader is Eggink verheugd met de komst van Hollander. “Ingrid is woonachtig in en bekend met de regio en snapt daardoor goed waar organisaties regionaal, in Oost-Nederland, van wakker liggen. Mooi om een collega te hebben die een voor ons relatief nieuw gebied goed kent. Het is onze ambitie om uiteindelijk een team van tien collega’s in Oost-Nederland op te zetten, met de komst van Ingrid zijn we hier officieel mee gestart.” 

Ook Hollander kijkt ernaar uit de dienstverlening van Neo-Mundo naar het oosten te brengen. “Neo-Mundo heeft zich de afgelopen jaren bewezen als succesvolle formule met een frisse en mensgerichte kijk op executive search en advies in de zorg. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Neo-Mundo zorgorganisaties als executive search- en adviespartner met deze formule kan helpen bij de uitdagingen van nu en zorgvernieuwing voor de toekomst.”

“Dat we nu met de Neo-Mundoformule de stap zetten naar Oost-Nederland vind ik als Enschedeër natuurlijk helemaal top. Zo kunnen we met de Neo-Mundoformule ook groeien naar partnerschap in search en advies voor zorgorganisaties in het oosten van Nederland.”