Finance Ideas host seminar over sociale huur en zorgvastgoed

07 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 15 september host Finance Ideas zijn gelijknamige event Finance Ideas Talks, een seminar over huurwoningen en zorgvastgoed en tal van prangende maatschappelijke thema’s als energiearmoede, gezondheid, en woningtekort.

Het speelveld van publiek vastgoed verandert de laatste jaren steeds sneller en wordt daarmee ook almaar complexer. Om inzicht te bieden in hoe je in dit domein succesvol kan blijven, host Finance Ideas in september zijn Finance Ideas Talks. Tijdens dit seminar komen leiders uit het vakgebied bijeen om te praten over belangrijke trends en ontwikkelingen. Zo doen ze inzichten op in hoe ze succesvol kunnen blijven en de juiste koers bepalen.

Het evenement is bedoeld voor een brede doelgroep bestaande uit onder meer bestuurders, toezichthouders, (senior) management en verder iedere professional met een passie voor huurwoningen en zorgvastgoed van woningcorporaties, zorginstellingen en pensioeninstellingen.

Initiatiefnemer Finance Ideas is een specialist in onder meer vastgoed, corporate finance, fusies & overnames en risk & compliance. Met dertig adviseurs en wetenschappers ondersteunt het Utrechtse adviesbureau woningcorporaties, institutionele beleggers en zorginstellingen bij het op een duurzame en financieel verantwoorde wijze realiseren van hun toekomstplannen.

Programma en sprekers

Met Finance Ideas Talks brengt Finance Ideas zijn klanten en relaties samen om gezamenlijk te sparren over de vraagstukken van de toekomst. Daartoe heeft het bureau een uitgebreid programma opgesteld, waarin tal van aansprekende sprekers hun opwachting zullen maken.

Zo zal Dirk Brounen, hoogleraar vastgoedeconomie Universiteit van Tilburg en TIAS Business School (en tevens docent aan de Finance Ideas Academy) ingaan op het onderwerp energiearmoede.

Linde Kattenberg, promovendus aan Universiteit van Maastricht, zal haar visie delen rondom het tegengaan van het woningtekort en eenzaamheid.

Thijs Eradus, directeur van Stichting Springplank, neemt de bezoekers meen in domeinoverstijgend werken met praktische successen om dakloosheid op te lossen.

Verder wordt tijdens het event het gesprek gevoerd over positieve gezondheid als basisprincipe om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Zo zal Carl Verheijen, oud-schaatsprof en directeur van Noabe, de deelnemers meenemen in zijn verwondering over het zorgsysteem vanuit de sportwereld.

Leonie Voragen, directeur van HealthKIC, deelt haar visie op de transitie naar een nieuw zorgsysteem. Rob Jaspers, voorzitter van de stuurgroep 8RHK Gezond, spreekt over zijn ervaringen rondom het thema preventie, met name in de Achterhoek.

Dagvoorzitter van het Finance Ideas Talks-evenement is onderzoeksjournalist en schrijver Jeroen Smit.