Finance Ideas

Finance Ideas: Echt maatschappelijke impact maken

Welke afslag neem jij op je carrièrepad? Zie jij jezelf werken bij een commerciële organisatie die het belang van de maatschappij voorop stelt? Waarin jij samen met een team (waaronder partners en hoogleraren) woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers adviseert bij het waarborgen van hun financiële continuïteit.

Geld zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten

Meer impact met maatschappelijk kapitaal door toekomstplannen op een duurzame en financieel verantwoorde wijze te realiseren. Dat is in een notendop wat we doen. Suf en saai? Niet als je bedenkt dat er jaarlijks € 100 miljard omgaat in de zorg, woningcorporaties 2,8 miljoen woningen bezitten en de institutionele beleggers verantwoordelijk zijn voor een vermogen van meer dan € 2.000 miljard! Geld dat van jou en de rest van Nederland komt. Geld dat zo efficiënt en effectief mogelijk moet worden ingezet om de maatschappelijke impact te maximaliseren. Een andere manier van denken en dat maakt het werk leerzaam en uitdagend.

Waar komt ons DNA vandaan?

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk ambitieuze en leergierige professionals met een hart voor financiën en vastgoed. Allemaal hebben we de drive om écht te willen weten wat er speelt binnen de sectoren waarin we actief zijn. Niet gek dus dat we drie hoogleraren in ons team hebben en dat er aan de lopende band onderzoek wordt gedaan. Binnen ons team zijn we altijd bezig met nieuwe inzichten en conclusies. We dagen elkaar uit op de inhoud, maar ook met een potje tafeltennis.

Wat doen wij voor onze klanten?

Real estate, corporate finance, fusies en overnames, risk & compliance. Allemaal termen die bij ons passen. Onze adviseurs ondersteunen woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers om hun maatschappelijke ambities te vertalen naar een sterk financieel beleid. Het zorgt voor een koers, weerbaarheid, verbinding, flexibiliteit en efficiëntie van processen. Naast het adviseren van onze klanten voeren we onderzoek uit binnen verschillende sectoren voor de ministeries en brancheorganisaties. Een greep uit de werkzaamheden:

  • Ondersteunen van corporaties bij hun duurzaamheidsstrategie met afwegingskaders, doorrekeningen en investeringsbeslissingen
  • Opstellen van financieel beleid als hoeksteen van de organisatie
  • Begeleiden van fusies en arrangeren van passende financiering voor zorginstellingen
  • Beoordelen van vastgoedportefeuilles van verzekeraars en pensioenfondsen
  • Inrichten van asset management voor woningcorporaties
  • Bedenken en implementeren van ESG beleid bij pensioenfondsen
  • Toetsen van financiële continuïteit bij diverse zorginstellingen
  • Adviseren van de relevante ministeries en toezichthouders over het toekomstige beleid in de sectoren van onze klanten

Jouw carrièrepad?

Kansen spotten en er ook echt iets mee doen, kwaliteiten benutten, samen sparren en van elkaar leren. Dat is wat je bij ons kunt verwachten. Declarabiliteit op individueel niveau is geen gespreksonderwerp. Wij vinden positieve energie, assertiviteit en tevreden klanten veel belangrijker. Is een opleiding nodig om je kennis te vergroten? Geen probleem. Ook hebben we verschillende traineeprogramma’s. Kijk dus eens rond op onze website, bekijk de video of drink een kopje koffie met onze recruiter.

Meer informatie is te vinden op onze ‘werken bij’ pagina.

Finance Ideas | Nieuws