Kirkman partners vormen Sustainable Hunt team

25 mei 2012 Consultancy.nl

Guido Braam en Cas van Arendonk, partners bij Kirkman Company, nemen op 5 juni - World Environment Day - deel aan de Sustainable Hunt 2012. Tijdens het event gaan tien teams van vijf duo's de strijd aan met elkaar op het terrein van De Baak in Driebergen. De teams gaan verschillende belevenisopdrachten uitvoeren rondom de thema's People, Food en Waste. Uiteindelijke doelstelling is om het bedrijfsleven te stimuleren om een duurzamer beleid te voeren in de kantine.

De Sustainable Hunt is een initiatief van Stichting Professional Passionates. Naast de deelname van de Kirkman adviseurs ondersteunt het adviesbureau ook de stichting met o.a. het uitvoeren van onderzoek en het leveren van een inhoudelijk bijdrage aan het event.

Teams aangestuurd door topbestuurders
De teams worden aangestuurd door topbestuurders als Tex Gunning (AkzoNobel), Stef Kranendijk (Desso), Ivo Lurvink (ING), Maurits Groen (mgmc) en Ruud Koornstra (Tendris).

Lunch verduurzamen
Tijdens de Sustainable Hunt worden de deelnemers geïnspireerd om hun lunchcultuur te verduurzamen op basis van de thema's People, Food en Waste. Zo ondergaan de teams de “Happy Test”, ervaren ze de vitaliteitsroadshow en maken ze kennis met de duurzame koffiecorner. Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, over het belang van een goed lunchbeleid: “Over het algemeen doen bedrijven te weinig voor hun werknemers tijdens de lunch. Eigenlijk zou de lunch binnen elk bedrijf heilig moeten zijn, een uur waarbij iedereen aanwezig is en over andere dingen praat dan over werk. Een moment waarbij je pauze neemt, terug gaat naar jezelf, gezond en bewust eet, en positief geprikkeld wordt. Gezonde voeding, goede verbondenheid, educatie en vitaal zijn is zeer belangrijk voor werknemers. En elke werkgever weet, dat als hij dit goed voor elkaar heeft, dit bijdraagt tot een beter functionerend bedrijf.”

Nationale kantineonderzoek
In aanloop naar de Sustainable Hunt heeft Professional Passionates het 'Nationaal Kantine Onderzoek' opgezet. Kirkman Company neemt ook deel aan het onderzoek en heeft het spits afgebeten: bekijk hier de ingezonden video.

Nieuws

Meer nieuws over