Ruben Klein en Jacco Verbij over hun start bij Anderson MacGyver

13 juni 2022 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Ruben Klein en Jacco Verbij zijn beiden sinds enkele maanden werkzaam bij Anderson MacGyver. Het duo kijkt tevreden terug op hun start: “Het voelt als mijn tweede thuis” en “Je carrière krijgt hier een vliegende start”. Consultancy.nl sprak met de twee adviseurs over hoe het is om te werken voor de specialist in digitale strategie en transformaties.

Met twee masters op zak (in Organizational Design & Development en Information Sciences) stond Ruben Klein aan de start van zijn loopbaan voor een lastige uitdaging. Hij kon namelijk meerdere kanten op, maar wist dat hij zich verder wilde ontwikkelen op het snijvlak van business en IT, en “in een consultancy omgeving”, zo vertelt hij.

Dat hij bij Anderson MacGyver is uitgekomen is niet heel verwonderlijk, want het adviesbureau geldt als een leidende speler als het gaat om het samenbrengen van digitale strategie en business IT.

Jacco Verbij (l) en Ruben Klein (r), Anderson MacGyver

Dat doet Anderson MacGyver volgens Ruben op “unieke wijze”, zo geeft hij aan. “De unieke concepten die bij Anderson MacGyver gebruikt worden sloegen aan en maakte mij nieuwsgierig naar de toepassing hiervan in de praktijk.”

Het was echter het eerste contact met het adviesbureau dat voor Ruben de doorslag gaf om zich afgelopen oktober aan te sluiten. “Bij mijn kennismaking met Anderson MacGyver kon ik meteen op kantoor langskomen. Ik werd door verschillende mensen begroet en voelde meteen de echte interesse. Tijdens de sollicitatieprocedure is dit alleen maar meer geworden: ik merkte dat ik me al thuis begon te voelen bij deze groep mensen terwijl ik de helft nog niet kende.”

Oprechte interesse

Ruben vervolgt: “De waarden van het bedrijf werden echt uitgedragen door degene waarmee ik in gesprek was. Ik kon vertellen wie ik was en merkte dat de nieuwsgierigheid die ik had naar Anderson MacGyver er net zo goed richting mij was.”

Zijn collega Jacco Verbij, sinds januari van dit jaar werkzaam bij Anderson MacGyver, beaamt de woorden van Ruben: “Het belangrijkste voor mij was echt de persoonlijke informele sfeer die ik voelde vanaf het moment dat ik de eerste keer het kantoor binnen stapte. De sollicitatiegesprekken voelde voor mij echt als elkaar beter leren kennen, wat bij mij heel natuurlijk overkwam .”

Het is vooral die persoonlijke informele sfeer die volgens Jacco kenmerkend is voor het middelgrote advieskantoor – Anderson MacGyver telt in Nederland zo’n 40 consultants (en zo’n 10 in het buitenland) – en dit maakt dat hij uitstekend op zijn plek zit. “Nu ik een tijdje bij Anderson MacGyver werk ervaar ik het als een ontzettend hecht team met allemaal enthousiaste mensen”, aldus Jacco, die voorafgaande aan zijn start een MBA in Strategic Management behaalde.

Een vliegende start

“Mijn start bij Anderson MacGyver kon niet beter”, vertelt Ruben. “Op vrijdag had ik mijn eerste werkdag en zaterdag gingen we met het gehele bedrijf een week naar Oostenrijk; de jaarlijks teambuilding en trainingsdagen. De week was voor mij behoorlijk intensief: heel veel nieuwe gezichten en daarnaast natuurlijk nieuwe materie.”

Kort daarop mocht hij samen met drie collega’s direct aan de slag met een uitdagend project van drie maanden. “Een enorm leerzame ervaring”, aldus Ruben, die uitlegt hoe hij vanaf het begin “meteen verantwoordelijkheden kreeg”. “Ik voelde dat er vertrouwen was in wat ik kon toevoegen aan het project”. Zo mocht Ruben bijvoorbeeld een workshop leiden en werkte hij daarnaast van begin tot eind mee aan het advies dat uiteindelijk werd geleverd.

“Nu ik een tijdje bij Anderson MacGyver werk ervaar ik het als een ontzettend hecht team met allemaal enthousiaste mensen”

Samenwerking en ontwikkeling

Gevraagd wat Jacco in het bijzonder waardeert aan het werken binnen Anderson MacGyver, wijst hij naast de “combinatie van theorie en praktijk” vooral ook op de prettige samenwerking en de steile leercurve die hij heeft doorgemaakt en nog altijd maakt. “Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk, zowel inhoudelijk, met klanten als met collega’s. Door veel samen te werken met mediors en seniors merk ik dat ik ontzettend snel leer.”

Verder benadrukt hij dat hij volop de ruimte krijgt “om zelf dingen op te pakken en te oefenen” en waardeert hij het feit dat er “bewust tijd wordt gestoken in het jezelf ontwikkelen als consultant”.

Afwisselende opdrachten

De afgelopen maanden hebben zowel Ruben als Jacco mogen bijdragen aan uiteenlopende, uitdagende projecten. Zo stelde Ruben in een van zijn projecten strategische platen op voor een bedrijf in de telecom. Doel van deze platen was om de rol van het ERP/FSM systeem beter weer te geven en daarbij best practices voor te stellen voor verschillende werkpakketten die hiervan gebruik maakten. “Samen met collega’s nam ik voor dit project interviews af met de verschillende stakeholder bij de werkpakketten en hield me bezig met het ontwerpen van de platen, toetsing en oplevering.”

In een ander project richtte hij samen met het projectteam zich op het herontwerp voor een centrale IT-organisatie bij een groot logistiek bedrijf. Ook hier nam hij interviews af, was hij mede verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van workshops, en werkte hij de inzichten van de workshops uit naar een eindrapport.

Op zijn beurt heeft Jacco onder meer bijgedragen aan het ontwerp van een nieuwe business technology organization voor een klant in de energiesector. “Samen met collega’s was ik verantwoordelijk voor het design van afdelingen binnen de vernieuwde organisatie. Daarnaast bood ik ondersteuning bij het traject van reorganiseren (in de communicatie en de overgang naar de nieuwe organisatie).”

In een ander project werkte Jacco aan een upgrade naar een fit for purpose technology stack voor een klant in de energiesector. Vanuit zijn rol ondersteunde Jacco het programmamanagement en bood hij samen met een collega ondersteuning bij het vaststellen van een vernieuwde governance.

Werken bij

Sinds de oprichting in 2013 biedt Anderson MacGyver als specialist in digitale transformaties zijn klanten end-to-end dienstverlening – van strategisch advies tot en met de implementatie. Naast een kantoor in ons land heeft het boutique adviesbureau ook vestigingen in Duitsland en Zweden.

Met de groei die Anderson MacGyver doormaakt, is het bureau doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s.