Cegeka neemt Microsoft Azure-specialist DexMach over

09 juni 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Cegeka heeft DexMach overgenomen. Met de toevoeging van de Microsoft Azure-specialist vergroot Cegeka zijn expertise op het gebied van cloud en public cloud.

DexMach is een Belgische specialist in Microsoft Azure, het cloud computing-platform van Microsoft waarmee applicaties gebouwd, geïmplementeerd en beheerd kunnen worden.

Door de overname van de cloudspecialist krijgt Cegeka toegang tot “belangrijke expertise en ervaring in het ontwikkelen van schaalbare cloudomgevingen”, zo valt te lezen in een persverklaring rondom de deal.

Cegeka neemt Microsoft Azure specialist DexMach over

“De overname van DexMach past perfect in het plaatje om onze positie op het vlak van public cloud verder te versterken”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

Karim Henkens, Managing Director van Cegeka Nederland, vult aan: “Deze overname betekent een forse versterking van onze positie op het vlak van public cloud in Nederland.”

Cloudcapaciteit verder ontplooien

In navolging van de deal zal DexMach gaan fungeren als het Center of Excellence voor Microsoft Azure binnen de Cegeka-groep. De van oorsprong Belgische ICT-groep telt zo’n 4.000 medewerkers en biedt end-to-end oplossingen en diensten op het snijvlak van data, applicaties en IT-Infrastructuur.

“Cegeka heeft een uitgekiende hybrid cloudstrategie, met een belangrijke positie voor de public cloud. In de huidige digitale transformatie neemt de public cloud een steeds belangrijkere plaats in”, geeft Bijnens aan.

“De expertise van DexMach biedt ons mogelijkheden om onze cloudcapaciteiten verder te ontplooien en de Nederlandse klanten te ondersteunen in hun migratie naar de cloud”, voegt Henkens toe.

DexMach is één van de drie Azure Expert-managed service providers in België en beschikt over acht Microsoft Advanced Specializations. In 2020 won het nog de Microsoft Partner of the Year Award.

Voor de Microsoft Azure-specialist betekent de overname dat het nu een veel groter bereik krijgt voor zijn dienstverlening.

Kurt Van Hoecke, CEO van DexMach, zegt daarover: “De krachtenbundeling biedt ons de mogelijkheid om onze klanten met grotere schaal en binnen een breder serviceportfolio te bedienen. Binnen de Cegeka-groep krijgen we nu de kans om onze expertise verder te ontwikkelen en te laten groeien in een grote Europese organisatie.”

Overnamepad

Cegeka, dat een uitstekend jaar achter de rug heeft, breidde de afgelopen jaren zijn IT-capaciteiten flink uit met verschillende overnames. Zo voegde Cegeka begin dit jaar een Zweeds data science adviesbureau toe aan zijn organisatie en eind vorig jaar nam het cybersecurityspecialist SecurIT over.

En in het door corona beheerste jaar 2020 nam Cegeka het gespecialiseerde data-adviesbureau Finavista over. Een maand eerder vond de megaovername van KPN ICT Consulting plaats, waarmee Cegeka een flinke boost gaf aan zijn diensten in het IT-adviessegment.