Omzet en winst van Cegeka groeit met dubbele cijfers

30 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Cegeka kan terugkijken op een uitstekend financieel jaar. De groepsomzet is met 16% gestegen, terwijl de bedrijfswinst is toegenomen met 20%.

“2021 was net zoals 2020 een uitdagend jaar. Maar ondanks de instabiele situatie in Europa, zijn we er vorig jaar opnieuw in geslaagd om met de hele Cegeka-organisatie een sterk parcours af te leggen”, zegt André Knaepen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka.

Met behulp van de inspanningen van de 5.500+ medewerkers in 11 Europese landen steeg de groepsomzet naar €744 miljoen. De bedrijfswinst kwam vorig jaar uit op €66,4 miljoen.

Omzet van IT-dienstverlener Cegeka

Bijna een derde (29%) van de omzet van de Belgische IT-dienstverlener in het afgelopen jaar was afkomstig uit Nederland. “We zijn een Europees bedrijf met het hoofdkantoor in België, Nederland is onze tweede thuisbasis”, zegt Knaepen.

Cegeka is al jaren actief in ons land, maar maakte een flinke groeispurt toen het enkele jaren terug KPN ICT Consulting en Call2 overnam, en niet veel later ook Finavista. En vorig jaar werd SecurIT ingelijfd, een specialist op het vlak van identity & access management. “Vorig jaar lag in Nederland de focus op het succesvol inpassen van de overnames in de Cegeka-organisatiestructuur”, aldus Knaepen. 

Vandaag de dag telt Cegeka in ons land circa 1.450 medewerkers, actief vanuit kantoren in Veenendaal, Eindhoven, Zoetermeer, Utrecht en Groningen. De landenorganisatie wordt geleid door algemeen directeur Karim Henkens, die ook leidinggeeft aan de DACH- en Nordics-businessunit.

“Ons streven is en blijft om klanten te ondersteunen op hun weg naar digitale transformatie, in welke fase ze zich hierin ook bevinden”, laat Henkens weten. “Wij zullen dit doen door onze Infrastructure-, Security-, Data- en Applications-proposities verder te versterken en uit te breiden.”

30 jaar

Dit jaar viert Cegeka zijn 30-jarige bestaan. “Er is véél veranderd sinds de beginjaren, maar één ding blijft gelijk: we opereren ‘in close cooperation’ met onze klanten en collega’s. Het is onze modus operandi”, zegt Knaepen.

“Het is geen geheim dat we een groeibedrijf zijn met torenhoge ambities”, vervolgt de oprichter van de firma. Deze ambities wil het bedrijf realiseren via overnames, maar ook door organisch te groeien. En door te investeren in belangrijke thema’s zoals 5G, artificial intelligence en hybrid cloud, data science en cybersecurity.

“Maar hoe snel en groot we ook groeien, we zijn en blijven altijd dichtbij, gemakkelijk om mee in contact te komen, gemakkelijk om mee te praten en gemakkelijk om zaken mee te doen”, besluit de topman.