Cegeka breidt cyberdiensten uit met IAM-specialist SecurIT

11 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cegeka heeft cybersecurityspecialist SecurIT overgenomen. Het is voor de Belgische IT-dienstverlener de tweede deal in ons land sinds de megaovername van KPN ICT Consulting.

Het in Amsterdam gevestigde SecurIT heeft circa 60 medewerkers (waarvan een klein aantal in de Verenigde Staten gevestigd is). Zij worden nu onderdeel van de divisie Security van Cegeka, dat hiermee zijn personeelsbestand in ons land ziet toenemen tot 1.450 medewerkers.

SecurIT helpt organisaties met het bestrijden van cyberattacks, waarbij het zich vooral richt op identiteits- en toegangsbeheer (identity & access management, of IAM). Dit is een essentieel onderdeel van de digitale veiligheidsketen, omdat identiteits- en toegangsbeheer centraal staat in meerdere IT-domeinen – denk aan clouddiensten of werkplekken.

Cegeka breidt cyberdiensten uit met IAM-specialist SecurIT

“Nu we massaal thuiswerken en het aantal devices sterk toeneemt, is de vraag naar identity & access management in een versnelling gekomen. We kunnen hier nu perfect op inspelen, omdat SecurIT naast specifieke kennis van processen en relaties met technologiepartners een schat aan best practices meebrengt”, zegt Frank Voskeuil, directeur van de divisie Security van Cegeka in ons land.

Diensten die SecurIT aanbiedt binnen het identity & access management-domein zijn onder meer privileged access management (PAM) en identity governance and administration (IGA). Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 1999 naar eigen zeggen zo’n vijf miljoen identiteiten beveiligd voor klanten. SecurIT is daarnaast reseller voor toonaangevende vendors als Microsoft, IBM, CyberArk, Hitachi ID, Trustbuilder en Thycotic.

“Dankzij deze overname versterken we onze ambitie om uit te groeien tot een leidende strategische partner op alle vlakken van cybersecurity”, zegt Voskeuil.

Voor SecurIT levert de aansluiting bij Cegeka (5.000 medewerkers door Europa) “een ruimer spectrum van cybersecurity-oplossingen voor onze klanten” en “nieuwe mogelijkheden voor onze medewerkers”, aldus Rob Bus, de chief executive officer van de onderneming.

In mei vorig jaar nam Cegeka het gespecialiseerde data-adviesbureau Finavista over. Een maand eerder werd KPN ICT Consulting ingelijfd, waarmee Cegeka een flinke boost gaf aan zijn diensten in het IT-adviessegment.