Databureau Kurtosis breidt uit met drie senior data-specialisten

09 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen maand heeft het uit Den Haag afkomstige Kurtosis drie ervaren collega’s verwelkomd: Miriam Ligtvoet-Janssen, Ronald de Kuyper en Vincent van Ham. Met deze uitbreiding geeft Kurtosis een stevige impuls aan de groei van het kantoor.

Miriam Ligtvoet-Janssen en Ronald de Kuyper brengen samen meer dan 40 jaar werkervaring mee naar Kurtosis. Ze zijn beiden afkomstig van het Leidse data-onderzoeksbureau Tympaan, dat zich recent aansloot bij Kurtosis. Met Vincent van Ham haalt Kurtosis daarnaast kennis binnen op het gebied van procesoptimalisatie en capaciteitsmanagement in de zorg.

Als senior data-analist heeft Miriam veel ervaring met onderzoek en beleidsevaluaties binnen het brede sociale domein en de fysieke leefomgeving. Ze richt zich vooral op maatschappelijke vraagstukken op het gebied van arbeidsmarktontwikkeling, jeugdhulp, Wmo en wonen met zorg.

Databureau Kurtosis breidt uit met drie senior data-specialisten

“Ik kijk ernaar uit om samen met de gedreven collega’s bij Kurtosis een bijdrage te leveren aan bouwstenen voor beleid met data-analyse en advies”, zegt Miriam over haar nieuwe uitdaging.

Ronald de Kuyper voegt ruim 20 jaar ervaring als programmeur en data-engineer toe aan het team. Hij geldt als expert in het ontwikkelen van webapplicaties en datawarehousing, om data uit het fysieke en sociale domein te ontsluiten en te visualiseren.

Daarbinnen heeft hij zich gespecialiseerd in het maken van geografische toepassingen. Voorbeelden van applicaties die hij heeft gebouwd zijn de websites Atlas Plabeka, Voorzieningenatlas en Databank Zuid-Holland. Zijn inhoudelijke expertise zit vooral op de thema’s bedrijventerreinen, energietransitie en leerplicht.

“Ik verwacht met de knowhow van Kurtosis nog meer te kunnen betekenen voor de opgaven van provincies en gemeenten. En ik heb er veel zin in om met mijn kennis en ervaring mee te ontwikkelen aan innovaties, zoals digital twin-toepassingen in het fysiek en sociaal domein”, laat De Kuyper weten.

Econometrist Vincent van Ham versterkt het team als senior data-analist op het gebied van procesoptimalisatie. Hij is gespecialiseerd in wiskundige optimalisatievraagstukken en werkte hiervoor vijf jaar voor het Rode Kruis Ziekenhuis, waar hij met advanced analytics het ziekenhuis hielp de OK-capaciteit te optimaliseren en de wachtlijsten te verkorten.

“Het verzamelen, analyseren en optimaliseren van data is essentieel om processen slim in te richten en om de juiste strategische keuzes te maken”, vertelt Vincent. “Bij Kurtosis werken werknemers die geloven in die visie voor het publieke domein. Dat sluit goed aan bij mijn ambities.”