Leanprofs trekt Sanne Leferink en Wouter Groot aan

03 juni 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Leanprofs heeft zijn team onlangs versterkt met twee nieuwe professionals: Sanne Leferink en Wouter Groot

Sanne Leferink rondde voorafgaande aan haar professionele loopbaan een opleiding logopedie af en was vervolgens een jaar lang als logopedist werkzaam. Toch was dit niet geheel haar roeping. Dus besloot ze een geheel andere richting in te slaan, die van de financiële dienstverlening.

Bij onder meer ABN AMRO en ING vervulde ze uiteenlopende advies- en accountmanagementfuncties, vooral gericht op klantbediening. Daarnaast werkte ze met veel plezier aan meerdere veranderprocessen.

Leanprofs trekt Sanne Leferink en Wouter Groot aan

In die tijd volgde ze bovendien een deeltijdopleiding (master Managementwetenschappen), waarbij het vak verandermanagement er voor haar uitsprong. “Daar wilde ik na mijn studie graag meer mee doen”, aldus Sanne. Ze was in het bijzonder op zoek naar een functie waarin ze “veranderprocessen kan combineren met het aansturen/begeleiden van mensen bij het behalen van doelen binnen een organisatie”, vertelt ze.

Die aspecten komen nu samen in haar nieuwe rol bij Leanprofs, een bureau dat zich specialiseert in het creëren van een high performance-omgeving door gebruik te maken van de lean- en agile-methodieken. Sanne is aangesteld in de rol van consultant, teamcoach en trainer.

“Hierbij ligt de focus op het werken vanuit het menselijke perspectief waarbij de lean-methodiek de rode draad is”, licht Sanne toe, die uitkijkt naar het afwisselende karakter van haar nieuwe functie. “Ik vind het fijn dat elke opdracht een nieuwe uitdaging is met elk een ander vraagstuk waarmee je aan de slag gaat.”

Momenteel is Sanne werkzaam voor energiebedrijf Fudura, in de rol van teamcoördinator. “Hierbij stuur ik samen met de manager en de andere coördinator een team van 40 medewerkers aan en houd ik mij tevens bezig met het verbeteren van het proces en de kwaliteit van de werkzaamheden van deze afdeling.”

Wouter Groot rondde recent zijn master Strategic Management af aan de Universiteit van Tilburg. Voor zijn scriptie onderzocht hij hoe werknemer-vrijwilligerswerk het gedrag beïnvloedt van werknemers op de werkvloer. Zo leerde hij “dat de mensfocus in de organisatie een groot goed is”, legt hij uit.

Zijn nieuwe uitdaging bij Leanprofs, waar hij als Junior Consultant is gestart, kwam dan ook als geroepen. “Ik heb gekozen voor Leanprofs vabwege de focus op de mens in de organisatie. Maar ook omdat het duidelijk is dat ondernemerschap voor de organisatie hier erg gewaardeerd wordt”, motiveert Wouter zijn keuze voor de lean- en agile-specialist uit Herveld.

Terwijl organisaties de urgentie om te verbeteren wel voelen, vergeten ze hierbij vaak het menselijke aspect, geeft Wouter aan. “Bij Leanprofs kunnen we organisaties echt helpen met verbetervraagstukken. Het feit dat hierbij ook rekening gehouden wordt met de mens in het geheel is naar mijn idee heel belangrijk.”

Sebastian Leferink, partner bij Leanprofs, is verheugd met de dubbele versterking van het team. “Wij helpen organisaties wendbaar te maken met lean en agile, door de mens centraal te stellen in onze benadering. Samen met Sanne en Wouter gaan we dit idee verder uitbouwen.”