Elbrich Blonk en Tijmen Frie versterken team Intermedius

30 mei 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Intermedius heeft het team onlangs uitgebreid met twee jonge talenten: Elbrich Blonk en Tijmen Frie. De twee aanwinsten vertellen over hun keuze voor het implementatieadviesbureau, hun onboarding en hun werkzaamheden.

Elbrich Blonk maakte de overstap vanuit het ministerie van VWS, waar ze in haar laatste rol actief was als (financieel) beleidsmedewerker. “Ik werkte aan diverse strategische dossiers op nationaal niveau”, vertelt ze. “Deze waren veelal complex en hadden soms ook grote politieke en maatschappelijke aandacht.”

Haar carrièreswitch was gedreven door “de behoefte om een vertaalslag te maken van strategie naar implementatie en uitvoering en hierin dichtbij de samenleving te staan”, zo legt ze uit. “Ik ben gemotiveerd om resultaat- en doelgericht veranderingen te faciliteren binnen organisaties en de maatschappij. Als consultant heb ik de vrijheid en mogelijkheden om deze rol op te pakken en focus aan te brengen.”

Elbrich Blonk en Tijmen Frie, Intermedius

Sinds april is Elbrich als consultant portfoliomanagement actief bij Intermedius, een implementatie-adviesbureau voor organisaties die hun besluitvorming effectiever en daadkrachtiger willen inrichten met behulp van portfoliosturing.

Elbrich werd benaderd door Intermedius en was meteen enthousiast: “Intermedius biedt enorm veel kansen en ontwikkelmogelijkheden, zowel op professioneel vlak als in de vorm van opleidingen”, geeft ze aan.

“Het feit dat je op opdrachtbasis in verschillende organisaties waarde kan toevoegen en hierin zelf richting kan bepalen, gaf voor mij de doorslag. Daarnaast had ik een goed gevoel bij de gesprekken en een klik met de mensen, dat was voor mij ook belangrijk.”

De mens centraal

Ook Tijmen Frie begon afgelopen maand als consultant portfoliomanagement. En ook hij blikt tevreden terug op zijn eerste ontmoeting met Intermedius. “Na een fijn kennismakingsgesprek met Otto ten Dam had ik direct het gevoel dat binnen Intermedius de mens centraal staat.

“Het idee dat je vanuit portfoliomanagement bedrijven holistisch kan benaderen maakt mij erg enthousiast.”

“In de sollicitatie kwam dit duidelijk naar voren en werden de handvatten voor zelfontwikkeling binnen de organisatie toegelicht”, licht hij toe. “Ik beschrijf mijzelf vaak als generalist, de mogelijkheid om door te groeien tot specialist heeft mij gemotiveerd in mijn keuze.”

Zijn onboarding omschrijft Tijmen als een “warme landing”. “Daarbij ben ik in twee weken klaargestoomd om mijn eerste project te starten bij de belastingdienst. Als consultant wens je nooit te lang op de bank te zitten, aan die wens heeft Intermedius goed gehoor gegeven! Ook heb ik in korte tijd veel collega’s ontmoet en is het mooi om te zien hoe betrokken iedereen bij elkaars werk is.”

Impact maken

In zijn nieuwe rol gaat Tijmen zich richten op portfoliomanagementopdrachten, een gebied waar hij zijn kennis en ervaring goed in kwijt kan.

“Als afgestudeerd organisatiewetenschapper heb ik een brede blik op organisaties ontwikkeld. Het idee dat je vanuit portfoliomanagement bedrijven holistisch kan benaderen maakt mij erg enthousiast. Daarbij kun je als portfolioconsultant ook echt impact maken in alle lagen van de organisatie.”

Voorafgaande aan zijn start deed Tijmen relevante ervaring op als trainee (GGzE) en consultant (Valcon). “Mijn ervaring ligt vooral in het publieke domein, waarbij er voor mij een steeds sterkere interesse ontstond voor maatschappelijke onderwerpen.”

“Vooral samenwerkingen en allianties in het publieke domein hebben mij erg veel geleerd. Ik heb van dichtbij kunnen waarnemen dat in gezamenlijkheid de mooiste resultaten worden bereikt, waarbij kennis uit verschillende hoeken kan worden samengesmolten tot iets nieuws.”

Complexe transformaties

Elbrich nam op haar beurt heeft enkele jaren projectervaring in het begeleiden van transformaties in de jeugdzorg mee naar Intermedius. Die ervaring deed ze naast VWS ook op bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

“Bij de VNG zette ik mij onder andere in voor meer kindvriendelijke steden (Child Friendly Cities), het behouden en versterken van het netwerk van jeugdregio’s in Nederland en het implementeren van de Norm voor Opdrachtgeverschap.”

“Iets tot leven zien komen geeft mij energie. Vooral als dit gezamenlijk kan en multidisciplinair.”

Verder hield Elbrich zich bezig met de tekorten bij gemeenten op de budgetten voor jeugdzorg en droeg ze bij aan de implementatie van de nieuwe wet wijziging woonplaatsbeginsel. “Deze wet zorgt er in de praktijk voor dat zo’n 20.000 jeugdigen die jeugdzorg ontvangen administratief verhuizen van een gemeente naar een andere gemeente.”

Een dergelijke grote verandering brengt veel implementatievraagstukken met zich mee, zoals de inventarisatie van de jeugdigen, voorbereiding van de (dossier)overdracht en vraagstukken rondom financiën, budgetten, systemen en privacy, legt Elbrich uit. Ze geeft aan dat in beide rollen de samenwerking tussen het Rijk, gemeenten en jeugdzorgaanbieders een centrale rol speelde.

“De samenwerking tussen de verschillende partijen en (keten)partners maakte dit een zeer uitdagend dossier. Dit vraagstuk vanuit zowel de VNG als het Rijk aanpakken heeft mij waardevolle inzichten en perspectieven gebracht omtrent de politieke en bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen tussen verschillende overheidslagen.”

Waardevolle verandering teweegbrengen

Het opereren binnen een dergelijke veranderlijke omgeving spreekt Elbrich aan: “Het samenwerken met verschillende partijen, de belangen in kaart brengen en verbinden en processen verder brengen. Strategie en beleid vertalen en omzetten naar implementatie en concrete producten, dat je iets tot leven ziet komen, geeft mij energie. Vooral als dit gezamenlijk kan en multidisciplinair.”

Elbrich is dan ook vol enthousiasme begonnen aan haar nieuwe rol. “Ik zie ernaar uit de komende periode te mogen werken aan uitdagende en interessante opdrachten en concrete en waardevolle veranderingen teweeg te brengen bij organisaties.”

Intermedius geldt in de markt als een van ’s lands grotere specialisten in portfolio-, programma- en projectmanagement en telt een team van circa 25 medewerkers.