Kirkman start onderzoek naar duurzame innovatie

09 mei 2012 Consultancy.nl

Kirkman Company gaat samen met de Universiteit Utrecht en Universiteit Nyenrode onderzoek doen naar duurzame innovatie. Met de uitkomsten van het onderzoek willen de partners het bedrijfsleven en de politiek inzicht geven in de manieren om succesvolle duurzame innovatie vorm te geven. Het onderzoek wordt begeleid door o.a. Kirkman Company adviseurs Guido Braam (Managing Partner), Petrosjan Damen (Principal Consultant) en Michel van Pijkeren (Consultant).

Duurzame innovatie
Volgens de adviseurs is duurzame innovatie dé manier om op de lange termijn competitief te blijven. Ondanks het belang van het onderwerp is onderzoek en kennis op het gebied van duurzame innovatie beperkt, waardoor er een grote vraag vanuit het bedrijfsleven bestaat naar verder onderzoek.

Doelstelling
Doestelling van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de manieren waarop ondernemingen duurzaam innoveren, welke aspecten hierbij een rol spelen en welke kansen en barrières ondernemingen ervaren. Het onderzoek wordt gebaseerd op meer dan 200 respondenten, managers en leidinggevenden uit verschillende branches. Het is de bedoeling dat het onderzoek een voorloper wordt van het bredere onderzoek, “Sustainability driven Innovation”, waarvoor Kirkman Company en Universiteit Nyenrode een subsidieaanvraag hebben gedaan bij de Europese Commissie.

Deelnemen aan onderzoek
Deelnemen aan het onderzoek naar duurzame innovatie kan op deze pagina. De vragenlijst invullen kost circa 30 minuten. Deelnemers ontvangen een rapport met de belangrijkte uitkomsten en worden uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan een interactieve sessie waarin de resultaten worden toegelicht door de onderzoekers.

Nieuws

Meer nieuws over