Ordina benoemt Eelco Stofbergen tot directeur Cybersecurity

05 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina Nederland heeft cybersecurity- en informatiebeveiligingsspecialist Eelco Stofbergen benoemd tot directeur Cybersecurity.

Stofbergen neemt meer dan twintig jaar ervaring binnen het cybersecuritydomein mee naar zijn nieuwe werkgever, opgedaan binnen zowel publieke als private organisaties. Zijn expertise omvat gebieden als beveiligingsstrategieën en governance, risk management, security by design en crisismanagement, evenals cybersecurityonderwijs

Als kersverse Business Director Cybersecurity & Compliance wordt Stofbergen bij Ordina verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van cybersecuritydiensten en -oplossingen. Hij krijgt daarnaast de taak om Ordina’s positie op het gebied van cybersecurity, financieel economische criminaliteit en compliance de komende jaren verder uit te bouwen.

Ordina benoemt Eelco Stofbergen tot directeur Cybersecurity

Stofbergen is afkomstig van CGI, waar hij de afgelopen zes jaar actief was. Vanuit zijn meest recente rollen van Vice President Consulting en Practiceleader Cyber Security was hij verantwoordelijk voor het leveren en ontwikkelen van innovatieve cybersecuritydiensten en -oplossingen. “Ik ondersteunde klanten bij strategische beveiligingsuitdagingen via adviesprojecten en interimfuncties”, schrijft Stofbergen op zijn LinkedIn-pagina.

In eerdere rollen als Director Consulting en Thought Leader Cybersecurity gaf Stofbergen bij CGI leiding aan tal van verandertrajecten voor informatiebeveiliging en complexe cybersecurityprojecten. Daarbij richtte hij zich zowel op de strategische als de operationele kant van informatiebeveiliging en het spanningsveld daartussen.

Eerder werkte Stofbergen jarenlang voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), waar hij leidinggaf aan de afdeling Expertise en Advies en verantwoordelijk was voor kennisontwikkeling en publicaties, dreigingsanalyses, innovatie en beveiligingsadvies richting rijksoverheden en vitale sectoren. Bovendien was hij nauw betrokken bij de oprichting van het NCSC en de ontwikkeling van de nationale cybersecuritystrategie.

Naast zijn nieuwe directeursrol bij Ordina is Stofbergen ook binnen Hogeschool Utrecht werkzaam als docent en coördinator van de opleiding Information Security Management binnen de master Informatica.