Ordina bouwt cybersecuritydiensten uit met Tanium-partnership

15 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Amerikaanse cybersoftwareleverancier Tanium heeft Ordina benoemd tot partner voor de Benelux-markt.

Met de software van Tanium kunnen organisaties inzicht en controle krijgen over de IT-beveiliging van de infrastructuur (denk aan servers, virtuele machines) en laptops van gebruikers. Bijna de helft van de zogeheten Fortune 100-organisaties (evenals een groot aantal middelgrote bedrijven) maakt gebruik van Tanium voor het zo veilig mogelijk houden van hun IT-bedrijfsvoering.

“Tanium brengt in beeld hoe het IT-landschap eruitziet, welke risico’s er zitten en hoe de organisatie dit stap voor stap kan oplossen. Daarmee legt het een goede basis voor het verhogen van de digitale weerbaarheid van organisaties”, legt Peter Groenewegen uit, business lead cyberdetection & response bij Ordina.

Ordina bouwt Cybersecuritydiensten uit met Tanium-partnership

Gevraagd waarom Ordina partner is geworden van het softwarebedrijf, geeft Groenewegen aan: “Het platform sluit naadloos aan op onze werkwijze. Het begint bij het hebben van inzicht en overzicht van hetgeen je als organisatie hebt te beveiligen. Op basis daarvan kan je beslissen welke maatregelen je neemt.”

Als onderdeel van de samenwerking gaat Ordina het Tanium-platform integreren binnen zijn cyberadvies- en -supportdiensten voor organisaties. Groenewegen: “Onze focus binnen dit partnership ligt primair op de industriemarkt, waar we zien dat de volwassenheid, weerbaarheid en veerkracht van organisaties op het gebied van cyberdetection en response sterk verbeterd kan worden.”

“Het is haast onmogelijk om alle security-incidenten te voorkomen”, legt hij uit. “Vandaar dat juist de focus op het beperken van de impact van incidenten belangrijk is. Dit start bij het hebben van real time en volledig beeld. Daar ligt de kracht van het Tanium-systeem.”

Naast het verhogen van de cybervolwassenheid, ziet Groenewegen kostenefficiëntie als een ander belangrijk voordeel dat Tanium teweeg kan brengen. “Waar je normaal gesproken drie verschillende oplossingen nodig had voor inzicht in alle endpoints, kan je hier met één product af. Een mooie efficiëntieslag én je verkleint tevens de footprint op het netwerk.”

Wytze Rijkmans, Regional Vice President bij Tanium, zegt over de krachtenbundeling: “Met de expertise van Ordina kunnen organisaties de oplossingen van Tanium nu nog krachtiger inzetten.”