WIN introduceert robots in PMO met IT Rebels-samenwerking

04 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

WIN heeft de krachten gebundeld met IT Rebels. Samen willen het adviesbureau en de RPA-specialist projectmanagers administratief werk uit handen nemen door softwarerobots te introduceren binnen de project management office. Job de Jager, PMO Professional bij WIN, geeft toelichting op de samenwerking.

Het Utrechtse WIN is gespecialiseerd in agile en projectmatig werken. Daarbinnen speelt het in hun kracht zetten van mensen een cruciale rol, en dat sluit naadloos aan op de missie van Domstadgenoot IT Rebels: ‘We make robots, so people can be human again’. Met behulp van robotic process automation (RPA) helpt IT Rebels organisaties die hun medewerkers willen bevrijden van repetitief handmatig werk.

Ook binnen de project management office (PMO) zijn professionals vaak nog veel tijd kwijt aan routinematig werk – denk bijvoorbeeld aan rapportages, updates en het ophalen van informatie van verschillende werkstromen en projecten. Daar willen WIN en IT Rebels samen verandering in brengen.

WIN introduceert robots in PMO met IT Rebels-samenwerking

Job de Jager, PMO Professional bij WIN, legt uit dat de RPA-oplossingen van IT Rebels goed aansluiten op de bestaande tools die veel worden gebruikt binnen PMO. “Het gaat veelal om Excel, dat wordt gebruikt naast diverse andere tools. Door middel van het Microsoft Power Platform kunnen bots gemaakt worden die diverse tooling en Excel met elkaar laten samenwerken.”

“Het Powerplatform van Microsoft is erg veelzijdig. Het kan aanvullen waar nodig, zodat de losse stukjes een mooi samenwerkend geheel worden, en biedt flexibiliteit rondom bestaande software en tooling. Het kan automatisch informatie uitwisselen en acties uitvoeren en er zijn meer dan 500 standaardconnectoren beschikbaar vanuit Microsoft. Al met al kun je daardoor veel tools binnen het PMO-domein met elkaar laten samenwerken.”

Dit moet uiteindelijk allemaal ten goede komen aan de PMO’ers. “Door de vele tools via RPA automatisch met elkaar te laten samenwerken hoeft een medewerker zijn tijd niet dagelijks te besteden aan het toevoegen van regels in een Excel-document of het doorvoeren van mutaties in een ERP/CRM-systeem. Dat zal erin resulteren dat de medewerker zich meer met zaken kan gaan bezighouden die hij of zij leuk vindt.”

Door de PMO-kennis en RPA-expertise van WIN en IT Rebels bij elkaar te brengen verwachten de twee bedrijven (project)organisaties optimaal te kunnen helpen bij het benutten van de kansen die RPA biedt voor het vakgebied.

“IT Rebels is een zusterbedrijf van Bauhaus ArtITech (onderdeel van 90North), een relatie van WIN”, vertelt De Jager. “Toen er gesproken werd over de mogelijkheden van RPA met diverse tooling zag WIN hier veel mogelijkheden voor het PMO-domein. IT Rebels zag ook veel kansen voor het opzetten van een langdurig partnership. Belangrijk was ook de direct merkbare ‘fit’ tussen WIN en IT Rebels.”

Momenteel zijn de kersverse samenwerkingspartners bezig met de uitwerking van de eerste cases. “Deze opdrachten zullen uitgewerkt worden gedurende een hackathon – een dagdeel waar we met elkaar om tafel gaan. De klant komt hier met zijn ultieme wens.”

“Na afloop van deze hackathon wordt er een preview van de oplossing gepresenteerd en is er ruimte voor feedback. Met deze feedback en aanvullende wensen kan de opdracht vervolgd gaan worden in de vorm van een project, hierin komen de Power Platform-skills van IT Rebels en de proces-skills van WIN samen, ten behoeve van de eindklant.”