Enigma Consulting sluit zich aan bij branchegenoot Projective

28 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Enigma Consulting heeft zich aangesloten bij Projective, dat door de deal voor het eerst in zijn bestaan door de grens van 500 medewerkers breekt.

Minder dan zes maanden na de overname van managementadviesbureau Mastermind heeft Projective met de overname van Enigma Consulting nu opnieuw een deal gesloten in de Nederlandse markt. Enigma Consulting is een adviesbureau gespecialiseerd in onder meer betalingen, risk management, fintech-innovatie en compliance.

Het 40-koppige team van Enigma Consulting voegt zich bij het team van Projective, dat hierdoor nu meer dan 500 medewerkers telt. Het bureau blijft onder de eigen merknaam actief in de markt.

Enigma Consulting bestaat al ruim 25 jaar en heeft zich sinds de oprichting weten te positioneren als een leidend adviesbureau binnen zijn werkveld. De afgelopen jaren heeft Enigma Consulting in het bijzonder een grote rol gespeeld in de transitie naar digitale betalingen.

Het adviesbureau uit Driebergen-Rijssenburg levert zijn diensten vooral aan banken en verzekeraars, met een focus op onderwerpen als ontwerp, selectie en implementatie van betalingsoplossingen en -processen, digitale transacties, risk management en compliance-diensten.

Binnen het corporate segment helpt Enigma Consulting klanten met de selectie en implementatie van payment-hubs en treasury management-systemen. Ook ondersteunt het consultancykantoor fintechs en financial services-startups op het gebied van compliance en het verkrijgen van PSD2-licenties.

Verbeterd aanbod

Stefan Dierckx, CEO van Projective, toont zich verheugd over de toevoeging van Enigma Consulting: “Door ons verbeterde aanbod met Enigma kunnen we nu beter inspelen op het steeds veranderende betalingslandschap van onze klanten, inclusief (betalings)regelgeving en compliance.”

Voor Enigma Consulting biedt het aansluiten bij zijn grotere branchegenoot verschillende voordelen, zowel voor de klanten als de medewerkers van het adviesbureau. “Onze klanten hebben nu toegang tot een breder scala aan expertise om de veranderende uitdagingen van de betalings- en financiële sector aan te pakken en onze collega’s zullen nieuwe kansen krijgen om persoonlijke groei te realiseren en aan internationale opdrachten te werken”, laat Managing Director Paul Jans weten. 

Een complete speler

Projective stelt zich ten doel een end-to-end zakelijke dienstverlener te worden voor financiële instellingen. De 500 medewerkers van het kantoor zijn werkzaam binnen de verschillende labels van het kantoor, te weten Projective (project delivery & change), DTSQUARED (data science), Mastermind (management consulting), Exellys (tech-talent incubator) en Enigma (payments- en compliance-advies).

Door de overname van Enigma Consulting vergroot Projective bovendien zijn omzet, die nu uitkomt rond de €80 miljoen. Dierckx: “ProjectiveGroup zet deze periode van versnelde groei voort terwijl we onze diensten uitbreiden om alle aspecten van transformatie binnen de financiële dienstensector te dekken.”

Tegen het einde van het komende jaar wil het kantoor de omzetgrens van €100 miljoen doorbreken. “We zijn van plan om dit jaar nog een overname af te ronden”, laat de CEO tot slot weten. Projective wordt bij zijn groeiambities ondersteund door investeerder Gimv.

Projective heeft kantoren in Brussel, Amsterdam, Frankfurt, Parijs en Londen.