Projective neemt Brits dataconsulting adviesbureau DTSquared over

06 augustus 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Brits dataconsultingbureau DTSquared heeft zich aangesloten bij Projective. Door de krachtenbundeling verdrievoudigt Projective zijn personeelsbestand in het Verenigd Koninkrijk.

Het in 2006 opgerichte Projective helpt financiële dienstverleners met hun meest strategische en urgente vraagstukken en veranderprogramma’s, waarbij het vooral actief is op het gebied van digitale transformaties, betalingen en risk & compliance. Het bureau richt zich op segmenten als het bankwezen, betalingsverkeer, kapitaalmarkten, vermogensbeheer, beurzen en verzekeringen.

Eerder dit jaar wist Projective een investering aan te trekken van private equity-bedrijf Gimv, waarmee het van plan is zijn groeiplannen te versnellen. Tegen 2023 wil Projective een omzet van €100 miljoen bereiken (nu: €45 miljoen) en zijn team uitbreiden naar circa 800 werknemers (nu: 350).

Projective Group acquires DTSQUARED

Met de overname van DTSquared zet Projective een volgende stap richting die ambitie. Het haalt met de deal een team aan boord van 85 data-experts, die samen zijn gespecialiseerd in alle aspecten van data-consulting. Het bureau richt zich op gebieden als governance, data quality, data architecture en master data management.

Dankzij de krachtenbundeling groeit het team van Projective in het Verenigd Koninkrijk naar bijna 120 professionals. Bovendien zorgt het voor een uitbreiding van de dienstverlening – het bureau kan nu het dataconsulting-aanbod van DTSquared toevoegen aan zijn expertise in managementconsulting- en projectmanagement.

“Wegens de toenemende vraag van onze klanten naar dataconsulting, zijn we ervan overtuigd dat de kennis en expertise van DTSquared rond data management en governance de gewenste aanvulling is op de huidige activiteiten van Projective en Exellys binnen Projective Group”, stelt Stefan Dierckx, CEO van Projective Group.

“Samen met DTSquared zullen we beter in staat zijn om onze huidige en toekomstige klanten te adviseren en meerwaarde te creëren in een complexe en sterk gereguleerde markt”, laat Dierckx weten, die tevens wijst op het “rijke klantenbestand” en de “strategische netwerkrelaties in de techwereld” die het bedrijf uit Londen meebrengt.

Voor DTSquared betekent de aansluiting bij Projective een aanzienlijke toename van zijn operationele mogelijkheden. “Onze gedeelde kennis, expertise en ambitie staat ons toe om een unieke positie binnen Europa te verwerven als aanbieder van alle gewenste diensten voor onze huidige en toekomstige klanten”, stelt CEO Toby Pearson. 

De aansluiting bij een grote internationale speler als Projective komt ook de “aantrekkingskracht als werkgever” ten goede, stelt Pearson, zowel met het oog op bestaande als nieuwe arbeidskrachten. “Het opschalen van onze dienstverlening zorgt ervoor dat we onze werknemers een bredere waaier aan internationale kantoorlocaties kunnen aanbieden.”

De merkidentiteit en het management van DTSquared zullen als gevolg van de deal intact blijven – Pearson voegt zich bij de raad van bestuur van Projective Group.