Data To Go: Praktisch leren werken met data

11 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Werken met data? Gewoon een kwestie van doen. Dat is in een notendop wat databureau Kurtosis vanaf vandaag mogelijk maakt met Data To Go. Het nieuwe trainingsplatform helpt beginners en ervaren professionals met trainingen en pilots in het succesvol werken met data.

Veel organisaties willen meer uit hun data halen, maar weten vaak niet waar te beginnen. “Dit zien we op allerlei plekken in de organisatie. Met Data To Go maken we het mogelijk om direct aan de slag aan te gaan en praktische skills te leren, liefst met eigen datasets”, vertelt Emma Stöger van Kurtosis.

“Het zelf ontdekken en ervaren is essentieel om goed uit de startblokken te komen. Bij ons neem je dus altijd direct iets mee: je hebt een dashboard gebouwd of bent aan de slag gegaan met een organisatievraag. Daarom ‘to go’”, legt Emma uit.

Data To Go: praktisch leren werken met data

Vijfdaagse training Data Consultancy Fundamentals

“Met Data To Go willen we ook een brug slaan tussen de databehoeften in de organisatie en de kennis en kunde van de dataspecialisten”, vult Kurtosis-partner Johan Posseth aan. “Om dit direct concreet te maken, starten we met een vijfdaagse training ‘Data Consultancy Fundamentals’ voor data-analisten, data-scientists en dataconsultants.”

“Goede dataskills zijn de basis, maar de crux is hoe je je inzichten en analyses succesvol inzet in de organisatie”, geeft Johan aan. “Cursisten leren zich beter in te leven in de (interne) klant, hun persoonlijke kwaliteiten slimmer in te zetten en projecten effectiever uit te voeren.”

T-shaped professional

Daarbij gaat het volgens Emma steeds meer om het destilleren van de juiste informatie uit data. “Dit betekent dat een dataprofessional ook consultancyskills ontwikkelt, zoals het inleven in de organisatie en de vraag achter de vraag, en storytelling toepast. De optimale data-analist is dus een ‘T-shaped professional’: diepgaande data en analytische kennis én meer generieke adviesvaardigheden.”

De ‘Data-consultancy Fundamentals’-training gaat op 16 juni van start. “We zijn er trots op dat we klinkende namen aan ons hebben verbonden”, aldus Johan.

Onder hen onder meer Luc Steenhorst, met ruim dertig jaar ervaring in de management consulting en tot voor kort directeur bij Berenschot. Daarnaast Arno Geurtsen, met ruim 25 jaar ervaring als consultant op het gebied van governance en bedrijfsvoering en executive director van twee opleidingen aan de Erasmus Universiteit. En ook Indra Balwant Gir, die ruime ervaring heeft als organisatieadviseur, gespecialiseerd in veranderprocessen van organisaties en daarnaast strategisch adviseur bij Inclusionsearch.

“Zij en andere experts uit de praktijk zullen hun kennis en ervaring tijdens de leergang delen”, geeft Johan aan.

Meer informatie over de training Data Consultancy Fundamentals is hier te vinden. Bekijk ook de website van Data to Go.