Drie bureaus fuseren tot Clarify, een bureau voor information design

10 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie bureau actief in de wereld van ‘information design’ hebben de krachten gebundeld. Getting the picture, Booreiland en in60seconds gaan samen verder als Clarify.

Door de krachtenbundeling kunnen de drie bureaus samen meer impact maken voor opdrachtgevers, laat Clarify-managing partner Paul Schilp weten.

“We hebben nu alles in huis om glasheldere communicatie voor onze klanten te ontwerpen en hun doelgroep daarmee van nieuw perspectief te voorzien. We kunnen complexe informatie begrijpelijk maken en het hele realisatietraject ook uitvoeren.”

Drie bureaus fuseren tot Clarify, een bureau voor information design

De expertise in het “begrijpelijk maken van complexe informatie” komt van Getting the picture, een organisatieadviesbureau dat zich specialiseert in visual consultancy. Het bedrijf uit Amsterdam werd opgericht in 2014 en richt zich vooral op strategie- en verandertrajecten. “We maken verandering concreet door visueel denken en visualisaties in te zetten”, legt Schilp uit, die hiervoor leidinggaf aan Getting the picture.

Booreiland is een digital agency gespecialiseerd in de ontwikkeling van websites en apps. Ook heeft het bureau uit Amsterdam ervaring in het ontwikkelen van interactieve digitale platforms.

Tot slot in60seconds, dat een staat van dienst heeft opgebouwd in het creëren van onder meer animaties en infographics. Zo is in60seconds onder velen bekend voor de animaties die het bureau maakt voor nieuwsplatform Nu.nl.

“Hoewel elk van de bureaus zijn eigen specialisatie heeft, is de gemeenschappelijke deler dat ze allemaal werken aan information design”, zegt Schilp.

Informatie sneller begrijpen

Reeds in de afgelopen jaren hebben de drie bureaus hun onderlinge synergie aan den lijve mogen ondervinden. Schilp: “We hebben al regelmatig met elkaar samengewerkt bij opdrachtgevers als Rabobank, Nederlandse Spoorwegen, The Ocean Cleanup en verschillende overheidsinstanties.”

“We merkten hierbij dat de vraag van opdrachtgevers vaak breder is dan de specifieke expertise van onze drie afzonderlijke bureaus. Met Clarify kunnen wij opdrachtgevers nu wel volledig van dienst zijn.”

Schilp en de overige vier partners kijken met vertrouwen naar de toekomst. “Steeds meer organisaties zien het belang van een goed geïnformeerde doelgroep. En binnen deze doelstelling neemt de populariteit van het visualiseren van informatie toe. Onze hersenen verwerken beelden veel sneller dan tekst, dus het visualiseren van informatie zorgt ervoor dat we deze informatie sneller begrijpen.”

Clarify bestaat uit een team van zo’n 50 illustratoren, animatoren, visual consultants, developers, copywriters en project- en accountmanagers.