bbn adviseurs helpt Best met huisvesting zorg- en welzijnsorganisaties

03 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Noord-Brabantse Best wil meerdere zorg- en welzijnsinstellingen in hetzelfde pand gaan huisvesten. De specialisten van bbn adviseurs helpen de gemeente hierbij.

Inwoners van Best kunnen voor zorg en welzijnskwesties binnen hun gemeente terecht bij maar liefst 25 organisaties. Denk bijvoorbeeld aan de GGD, de voedselbank, een jeugdzorgbureau, een gehandicaptenplatform, een algemene hulpdienst, een verslavingszorgkliniek en een ouderenzorgbureau.

Momenteel huizen deze organisaties in verschillende gebouwen, verspreid over Best. Wat niet bijzonder praktisch is, omdat veel inwoners van de gemeente geregeld gebruikmaken van meerdere zorg- en welzijnsinstellingen. Dat kan dus beter, concludeerde de gemeente Best.

Bbn adviseurs helpt Best met huisvesting zorg- en welzijnsorganisaties

Besloten is om de partijen samen te brengen onder één dak. Het proces wordt begeleid door bbn adviseurs, een adviesbureau gericht op gebouw- en gebiedsontwikkeling.

“We hebben gekozen voor de experts van bbn adviseurs vanwege de vernieuwende aanpak en ook vanwege de ruime ervaring met het samenbrengen van meerdere partijen onder één dak,” vertelt Jolanda van den Berghe, projectleider bij de gemeente Best.

Van den Berghe laat in een persbericht weten dat ze binnen de gemeente Best enthousiast zijn over de creatieve manier waarop bbn adviseurs de vijfentwintig organisaties bij elkaar wil brengen. “We waren we erg gecharmeerd van de verbeelding die wordt ingezet.”

Complex project

De specialisten van bbn adviseurs helpen Best onder andere bij het ontwikkelen van een gedeelde ambitie voor het pand. En dat is een lastige klus, met 25 zorg- en welszijnsorganisaties die daar gebruik van zullen maken en allemaal hun eigen wensen en voorkeuren hebben.

Daarom zal het adviesbureau de komende maanden met alle betrokken partijen in gesprek gaan, opdat alle belangen gehoord worden. Aan de hand van die gesprekken zal bbn adviseurs een programma van eisen opstellen dat kan rekenen op voldoende draagvlak. Ook adviseert bbn advies over de aanbesteding, bouworganisatie en het eigendom en beheer van de nieuwe huisvesting.

Waar het nog even duurt voordat de 25 zorg- en welszijnsinstellingen het nieuwe pand aan het Dorpsplein in Best zullen betrekken – de opening staat gepland voor 2026 – delen ze momenteel al wel een digitaal onderkomen. Via het online platform Bestwijzer kunnen inwoners van de gemeente nu al terecht voor vragen over wonen, zorg of welzijn.