Beaufort en Baker & McKenzie begeleiden herfinancieringstraject

22 februari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Beethoven Beheer heeft voor zijn Woon-Winkel Fonds een herfinanciering van de gehele vastgoedportefeuille gerealiseerd. Het traject werd begeleid door adviseurs van Beaufort en Baker & McKenzie.

Het Woon-Winkel Fonds is een vastgoedportefeuille die voor 57% is opgebouwd uit commercieel onroerend goed. Een belangrijk deel hiervan betreft Perifere Detailhandel Vestiging (PDV) en supermarkten verspreid over Nederland. Woningen zijn goed voor 42% van de portefeuille (het betreft voornamelijk appartementen).

Volgens de meest recente cijfers van Beethoven Beheer genereert het Woon-Winkel Fonds ruim €6,6 miljoen bruto huurinkomsten. De leegstand was eind 2021 rond de 2,4% – onder het gemiddelde binnen de vastgoedbeheermarkt.

Beaufort en Baker & McKenzie begeleiden herfinancieringstraject

Met de ambitie om het fonds uit te breiden is met Handelsbanken een nieuwe financiering afgesloten van €45 miljoen (de financiering heeft een looptijd van vijf jaar tegen een vast rentepercentage).

“Met deze financiering kan Woon-Winkel Fonds haar huidige financiering aflossen en ziet de beheerder mogelijkheden om de portefeuille van het fonds verder te verbeteren en uit te breiden”, aldus Rob Knobben, de Directeur van Beethoven Beheer.

De beheerder werd tijdens de transactie geadviseerd door financiële experts van Beaufort. Jan Eduard Thompson, partner bij Beaufort, kijkt terug op een geslaagde samenwerking: “Beethoven Beheer is een organisatie met zeer ervaren en kundige vastgoedondernemers. In combinatie met onze professionaliteit op het gebied van vastgoedfinanciering vormden we samen een ijzersterk team bij het realiseren van deze herfinanciering.”

Woon-Winkel Fonds werd op juridisch vlak bijgestaan door advocaten van Baker & McKenzie.