Beaufort begeleidt financiering van oud ING-kantoor in Arnhem

19 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De oprichters van Tandheelkundig Centrum Arnhem Noord (TCAN) hebben een groot deel van het leegstaande voormalige ING-kantoor in Arnhem gekocht. Ze werden hierbij onder andere begeleid door experts van Beaufort Consulting.

ING is al enkele jaren weg uit het pand aan de Velperweg, dat ondertussen voor herbestemming gereed wordt gemaakt door Borghese Real Estate. Zo komen er in de toren in het midden van het voormalige kantoorcomplex zo’n 475 appartementen, terwijl commerciële organisaties vleugels van het gebouw zullen gaan betrekken.

TCAN, momenteel gevestigd op de Rosendaalsestraat, opent naar verwachting deze zomer in de oostvleugel van het pand ‘TandPark’, een mondzorgcentrum met een oppervlakte van 1.200 vierkante meter waar patiënten onder meer terecht kunnen voor orthodontie, parodontologie, endodontologie, kindertandheelkunde en ouderenzorg. In de oostvleugel is verder ruimte voor Excent Tandtechniek, dat zijn laboratorium voor tandtechnische innovaties hier zal onderbrengen. 

Beaufort begeleidt verkoop van oud ING-kantoor in ArnhemHet mondzorgcentrum krijgt maar liefst drieëntwintig moderne en duurzame behandelruimten. Daarnaast beschikt het over voldoende praktijkplaatsen voor studenten. TCAN heeft een samenwerkingsovereenkomst met de opleiding Tandheelkunde van de Radboud Universiteit in het nabijgelegen Nijmegen.

Dealmakers

TCAN werd bij de totstandkoming van de financiering begeleid door Beaufort Consulting. Verder was bij de aankoop Christa Kempkens van CKD Management & Advies betrokken. Ook Thera Evers en Jan Spronk van ABN Amro en Jan-Maarten Dijkman van Borghese Real Estate ontfermden zich over de transactie.

Voorgeschiedenis

De bouw van het voormalige ING-kantoor in Arnhem, dat werd ontworpen door architect J.M.A. de Groot, startte in 1962. Vijf jaar later werd het pand opgeleverd. In 1969 werd het officieel in gebruik genomen als kantoor door de bank. Het gebouw wordt gerekend tot het ‘brutalisme’, een architectonische stroming die wordt gekenmerkt door grote blokachtige structuren van ruw, onafgewerkt, gewapend beton.