Emma Postma en Niek ter Beest nieuwe trainees bij Issuemakers

22 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Communicatieadviesbureau Issuemakers heeft twee nieuwe trainees verwelkomd binnen het team: Emma Postma en Niek ter Beest.

Niek ter Beest rondde hiervoor zijn master International Relations af aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde een traineeship bij het Europees Parlement. Emma Postma voltooide eerder haar master Political Communication & Journalism aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat beide young professionals gemeen hebben is hun motivatie om bij een bureau te werken dat oog heeft voor maatschappelijke vraagstukken. “Wat voor mij de doorslag gaf is de maatschappelijke drijfkracht van de Issuemakers en hun nieuwsgierigheid naar de wereld om zich heen”, vertelt Emma.

Emma Postma en Niek ter Beest nieuwe trainees bij Issuemakers

Reeds bij het bekijken van de website van het communicatieadviesbureau uit Amstelveen proefde ze de issue-filosofie, die vervolgens nog meer naar voren kwam tijdens een kennismakingsgesprek. Enthousiast blikt ze terug op dat gesprek: “Ik kreeg daar zoveel energie van, dat ik zeker wist: hier wil ik mij voor inzetten!”

“Bij Issuemakers kan ik op professioneel niveau bezig zijn met iets wat ik ook in mijn vrije tijd met veel belangstelling volg: politieke en maatschappelijke ontwikkelingen”, vult Niek zijn kersverse collega aan. “Ook organisaties kunnen niet (meer) om deze issues heen, want hoe zij hiermee omgaan bepaalt hun positie in de maatschappij.”

Hij ziet dan ook uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Issuemakers. “Bijdragen aan de maatschappelijke positionering van organisaties en hopelijk tegelijkertijd met hen werken aan een visie om de samenleving een beetje vooruit te helpen, spreekt mij erg aan.”

Kennis en ontwikkeling

De komende periode zal in het teken staan van hun onboarding en het opdoen van kennis. Emma: “Ik kijk er enorm naar uit om mij te omringen met collega’s met een flinke dosis kennis en ervaring. Er is binnen Issuemakers (vooral als trainee) veel ruimte voor kennisoverdracht en het opdoen van ervaring.”

Zo biedt Issuemakers zijn medewerkers verschillende trainingen aan. “Bijvoorbeeld in het opstellen van issuedossiers, het schrijven van communicatieplannen en trainingen over public affairs en mediabenadering”, geeft Emma aan. “Ik ben enorm enthousiast over het feit dat ik de kans krijg mijzelf te ontwikkelen in het vakgebied van issues en impact maken.”

Ook Niek kijkt uit naar zijn tijd bij Issuemakers en het uitdagende programma: “De komende maanden hoop ik aan verschillende projecten mee te kunnen doen en zo veel te leren over onder andere public affairs en communicatie. Door de veelzijdige opdrachten kan ik me breed ontwikkelen en ontdekken wat het beste bij mij past.”

Issuemakers telt vandaag de dag ruim twintig medewerkers. Het bureau werd opgericht in 2007.