TwynstraGudde versterkt adviesgroep Water & Klimaat met drie adviseurs

17 februari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau TwynstraGudde heeft de adviesgroep Water & Klimaat versterkt met drie nieuwe adviseurs: Sam-Peter Bakker, Aline te Linde en Fides Lapidaire. 

De adviesgroep Water & Klimaat van TwynstraGudde helpt opdrachtgevers met een belangrijke missie: het leefgebied droog, koel en veilig te houden. Ook werkte de groep aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, de energietransitie en klimaatadaptatie.

Tot de opdrachtgevers van de praktijk behoren onder meer overheidsinstellingen, gemeenten, waterschappen, investeerders en andere partijen in de keten (denk aan communities en bewoners).

Sam-Peter Bakker, Aline te Linde en Fides Lapidaire - Twynstra Gudde

Sam-Peter Bakker is gestart als senior adviseur bij de praktijk. Hij werkte hiervoor meer dan twintig jaar voor twee waterschappen. In zijn meest recente functie bij Waterschap Drents Overijsselse Delta gaf Bakker leiding aan de afdeling Informatievoorziening (circa 60 professionals, IT-adviseurs, architecten, beheerders en servicemedewerkers). Bij TwynstraGudde gaat hij zich richten op informatiemanagement, informatieveiligheid en digitalisering.

Ook Aline te Linde is begonnen als senior adviseur. Ze helpt opdrachtgevers bij het oplossen van klimaatadaptieve en ruimtelijke vraagstukken en waterbeheer. Ze maakte de overstap vanuit Sweco, waar ze teammanager was van de afdeling Gebiedsadvies. Eerder werkte Te Linde ook al zo’n zes jaar voor TwynstraGudde. Ook was ze ruim tien jaar actief bij kennisinstituut Deltares.

Fides Lapidaire versterkt het social design team van TwynstraGudde en maakt ook deel uit van de adviesgroep Water & Klimaat. Met haar achtergrond als kunstenaar en social designer gebruikt Lapidaire haar verbeeldingskracht om nieuwe invalshoeken te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken.