Fintech-consultancy Fincog opent kantoor in Londen

10 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vier jaar na de oprichting van Fincog, een boutique strategy consultancy voor het fintech-segment, heeft het bureau nu ook internationaal zijn vleugels uitgeslagen.

Fincog werd in 2017 opgericht door voormalig Boston Consulting Group-consultant Jeroen de Bel. Het bureau helpt klanten bij het optimaal benutten van de kracht van financiële technologie. Zo ondersteunt Fincog banken bij het ontwikkelen en inzetten van fintech-oplossingen binnen hun dienstverlening en fintech-bedrijven bij hun groei en professionalisering.

De stap naar een kantoor in het Verenigd Koninkrijk was een “logische”, vertelt De Bel. “Meer dan de helft van onze klanten was vorig jaar gevestigd in de UK.”

Fintech consultancybureau Fincog opent kantoor in Londen

Het nieuwe kantoor is gelegen binnen de befaamde ‘City’. “We bevinden ons nu in het hart van Europa’s financiële hoofdstad”, aldus De Bel. “Met deze stap krijgt Fincog ook een betere toegang tot nieuw talent.”

Muazzam Javed, een senior adviseur en director bij Fincog, gaat het nieuwe kantoor in Londen leiden en wordt daarnaast verantwoordelijk voor diverse internationale opdrachten. De Bel zal de activiteiten in het VK evenals de internationale business mede-ontwikkelen en zal ondersteunen bij het opzetten van het Londense team.

Fincog opereert binnen een van de meest disruptieve segmenten van het financial services-landschap: digitale transformaties. Het fintech-bedrijf focust zich in dat kader op de strategische en organisatorische aspecten. “Ook richten we ons veel op innovatievraagstukken en samenwerkingsverbanden”, vertelt De Bel.

Hij legt uit dat hij het Verenigd Koninkrijk ziet als een springplank voor verdere internationale business. “In Afrika, het Midden-Oosten en Azië ontstaan binnen de bankensector nieuwe initiatieven, die we zo’n vijf tot tien jaar geleden al in Europa zagen. De vorm van die initiatieven verschilt per regio – van eenvoudige initiatieven ten behoeve van financiële inclusie en het aanbieden van spaaroplossingen, tot (internationale) betaaldiensten of mobiele betaalconcepten.”

“Er is nog veel onontgonnen gebied en ons kantoor in de UK zal een belangrijke sleutel vormen voor het coördineren van dergelijke financiële transformaties”, besluit de oprichter.