Drie talenten strijden voor ‘Young Projectmanager van het Jaar’-award

27 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Vanavond vindt de 2022-editie van de IPMA Awards plaats. In de categorie ‘Young Projectmanager van het Jaar’ strijden drie nog relatief jonge – maar ook snel opkomende – projectmanagers voor de prestigieuze titel: Judith Koetsveld, Niels de Vos en Roel Steemers.

Elk jaar organiseert de IPMA-NL (de Nederlandse tak van de International Project Management Association) een competitie voor professionals binnen het vak. Hiermee wil de vakorganisatie projectprofessionals (professionals actief in project-, programma- en portfoliomanagement) die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje zetten.

“Projectmanagement is een belangrijk vak. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van alle economische activiteit in Nederland projectmatig is. Onze overtuiging is dat het leren van best practices bijdraagt aan het laten slagen van steeds meer projecten. Daarom organiseren wij deze Awards”, zo valt te lezen op de site van IPMA-NL.

Judith Koetsveld, Niels de Vos, Roel Steemers

De IPMA-NL Awards reikt prijzen uit in drie categorieën: Projectmanager van het Jaar, Young Projectmanager van het Jaar en Agile Leader van het Jaar.

Young Projectmanager van het Jaar

Opvallend genoeg werken twee van de drie finalisten die nog kans maken op de titel ‘Young Projectmanager van het Jaar’ voor adviesbureau Bisnez: Judith Koetsveld-Kreuzen en Roel Steemers. De andere finalist is Niels de Vos, die werkzaam is bij Blue Bricks.

Judith Koetsveld-Kreuzen is inmiddels zo’n acht jaar actief binnen het projectmanagementvak. Vanuit Bisnez heeft ze onder meer opdrachten uitgevoerd voor gemeente Amsterdam, de Inspectie Leefomgeving en Transport en Rabobank. Roel Steemers viert volgende maand zijn zevenjarig jubileum bij Bisnez. Hij heeft onder meer projecten uitgevoerd bij Essent, Glencore en de Haven van Rotterdam.

Niels de Vos geeft binnen Blue Bricks leiding aan een team van projectmanagers en consultants. Zelf richt hij zich op portfolio- en projectmanagementklussen waarbij digitalisering en agile werken een belangrijke rol spelen. Eerder deed hij werkervaring op bij Accenture en projectmanagementspecialist Aram.

Andere categorieën

In de categorie ‘Agile Leader van het Jaar’ gaat de strijd tussen Jolanda Lokerse (Sogeti) en Joep Willemsen (VodafoneZiggo). Mark Walhof (Qirion) en Stephan Gruijters (TNO) zullen uitmaken wie de komende twaalf maanden de titel ‘Projectmanager van het Jaar’ mag dragen.