Daniël Brouwer leidt zorgtak van Been Management Consulting

20 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Been Management Consulting heeft Daniël Brouwer benoemd tot leider van zijn zorgpraktijk. Brouwer werkte al jaren samen met het bureau vanuit een associate-rol.

Met de benoeming van Brouwer haalt Been Management Consulting een ervaren programma- en projectmanager in huis. Brouwer werkte eerder veelvuldig binnen het farmaceutische en zorgdomein en heeft ruime expertise op het gebied van onder meer value based healthcare (VHBC).

Hij gaat leidinggeven aan het Healthcare Transition-team, de zorgtak van Been Management Consulting die zich richt op drie gebieden: value based healthcare, customer engagement en supply chain excellence. Breder ondersteunt het op Schiphol gevestigde adviesbureau opdrachtgevers in diverse branches bij het versnellen van hun strategie-executie en transformaties. Dat doet het met een team van meer dan 40 professionals.

Daniël Brouwer leidt zorgtak van Been Management Consulting

Met Brouwer aan het hoofd van de zorgtak kan het adviesbureau nog “beter bijdragen aan de veranderingen waar de zorg zoveel baat bij heeft”, vertelt Been Management Consulting-partner Patrick Filius. “We werken met ons Healthcare Transition-team aan mooie opdrachten in de zorg, veel opdrachten rond value based healthcare. Ons team is de afgelopen tijd heel snel gegroeid. Daarom zochten we versterking van iemand met veel kennis en ervaring op dit vlak.”

En die neemt Brouwer mee, benadrukt Filius: “Daniël heeft ontzettend veel kennis en ervaring in de zorgtransitie. Zowel in de farmaceutische industrie als bij zorginstellingen, zowel academisch als perifeer. Daniël is in staat om zijn ervaring van de werkvloer te vertalen naar concrete adviezen. Dit maakt hem een gewaardeerde sparringpartner op ieder niveau.”

Dat Brouwer na jaren als associate nu officieel kiest voor Been Management Consulting is dan ook een meer dan logische stap, zo geeft hij zelf aan: “Ik werk al langer samen met Been Management Consulting aan opdrachten die een bijdragen leveren aan de benodigde zorgtransitie. Patrick en ik vullen elkaar altijd goed aan en ik werk prettig samen met een sterk team van consultants.”

Impact maken binnen de zorg

Brouwer kijkt ernaar uit om samen met zijn team van “gedreven consultants” impact te mogen maken binnen het sterk veranderde zorgdomein: “Ik vind dat wij als consultants een sterke positie moeten innemen in deze systeemverandering. Juist consultants kunnen de uitdagingen in de zorgsector overzien en zo helpen met het oplossen van de juiste systeemproblematiek, die vaak de muren van onze opdrachtgevers overstijgt.”

“Ik kijk met vertrouwen naar onze verdere samenwerking”, voegt Filius tot besluit toe. “Dit is een belangrijke stap in het realiseren van onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan de gezondheidstransitie.”