Barend Pieter van Kooten treedt toe tot MT van TIC Advisory

06 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Iets meer dan een jaar na zich bij het bureau te hebben aangesloten, is Barend Pieter van Kooten nu toegetreden tot het managementteam van TIC Advisory.

Van Kooten sloot zich eind 2020 aan bij TIC Advisory na eerder al met het M&A-kantoor te hebben samengewerkt toen hij als zelfstandig adviseur actief was. “De klik was er meteen, en na wat gesprekken waren we er vrij snel uit”, herinnert Van Kooten zich, die een vast dienstverband bij het bureau besloot aan te gaan.

Het positieve gevoel dat beide partijen deelden is het afgelopen jaar verder versterkt en dus voelt Van Kooten zich nog altijd als een vis in het water bij TIC Advisory, vooral omdat hij zich nu volledig kan richten op financial due diligence-werk.

Barend Pieter van Kooten, TIC Advisory

Enkele deals die hij sinds zijn komst heeft mogen ondersteunen zijn de acquisitie van IPVisie en INTO door Yielder Group (participatie van Capital-A) en de overname van BiPharma door Medsen Ceban (paticipatie van Bencis). Voor beide transacties was Van Kooten betrokken bij de buy-side due diligence.

Namens Alliander verzorgde Van Kooten verder de vendor-due diligence voor de verkoop van Stam & Co. (een landelijk opererende aannemer in het ontwerp en de uitvoering van multidisciplinair ondergrondse kabel- en leidinginfrastructuur) aan Van Gelder Groep.

“Wij hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet, Barend Pieter heeft hier een grote bijdrage aan geleverd”, laat Ralph Hoogerhuis weten, partner bij TIC Advisory. “Hij is een verrijking van ons team en versterking op zowel commercieel en vaktechnisch vlak.”

“De klantgerichte houding van Barend Pieter en zijn ambities sluiten naadloos aan op de cultuur van TIC Advisory”, vult medepartner Jos Raben aan.

TIC Advisory opereert vanuit kantoren in Leusden, Gouda en Deventer. Het bedrijf adviseert zowel corporate klanten als private equity-partijen bij hun buy- en sell-side financiële due diligence.

Alvorens hij zich aansloot bij TIC Advisory deed de 35-jarige Van Kooten vijf jaar aan M&A-ervaring op bij Deloitte in de Transaction Services-praktijk. Daar voerde hij due diligence-werk uit voor tal van grote en complexe (cross-border-)transacties. Daarna werkte hij vier jaar voor de havensleepdienstentak van Boskalis, gericht op business development en overnames.