Nieuwe dealmaker bij TIC Advisory: Barend Pieter van Kooten

25 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A boutique TIC Advisory heeft deze maand een nieuw teamlid verwelkomd: voormalig Big Four-dealmaker Barend Pieter van Kooten. 

Van Kooten is al vele jaren actief binnen de wereld van fusies en overnames. Na het behalen van de master Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon hij zijn carrière bij Deloitte in de Transaction Services-praktijk. Gedurende zijn vijf jaar bij de firma was hij betrokken bij tal van grote en complexe (cross-border) transacties, met een focus op overname due diligence, vendor due diligence en financial modelling-diensten.

Hierna ging hij aan de slag bij de havensleepdienstentak van Boskalis. Van Kooten: “Het maritieme karakter sprak me wellicht aan omdat ik een zeiler ben. Het internationale aspect van de activiteiten en de samenwerking met mensen uit verschillende culturen hebben mij veel gebracht.” Hij werkte vier jaar bij Boskalis, waarbij hij zich vooral richtte op business development en het overnameportfolio.

Barend Pieter van Kooten, TIC Advisory

Met deze ervaring op zak koos Van Kooten vervolgens voor het ondernemerschap. “Ik heb in de afgelopen twee jaar diverse klanten geholpen met analyses voor overnames.” 

Via deze weg kwam hij in contact met TIC Advisory, een specialist op het gebied van financiële due diligence. De klik was er meteen, en na wat gesprekken waren de twee partijen er snel over uit. “De mogelijkheid om me volledig met due diligence-werk te kunnen bezighouden maakte het geen moeilijke keuze voor mij om in vaste dienst te treden bij TIC Advisory”, zegt Van Kooten. 

TIC Advisory opereert vanuit kantoren in Leusden, Gouda en Deventer. Het bedrijf adviseert zowel corporate clients als private equity funds bij hun buy-side en sell-side financiële due diligence. 

Eerder dit jaar trok TIC Advisory drie nieuwe Consultants aan. Inmiddels bestaat het team uit ruim tien werknemers.