TIC Advisory sluit zich aan bij internationaal netwerk van UHY

07 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De wereld van fusies en overnames wordt steeds internationaler. En dat merkt ook TIC Advisory, een specialist in financial due diligence-onderzoek. 

Sinds vorige maand heeft de M&A-adviseur uit Leusden zich als member firm aangesloten bij UHY International, een van de grootste netwerken van zelfstandige accountants- en adviesbureaus. TIC Advisory gaat vooral optrekken met andere praktijken die zich bezighouden met fusies, overnames en overige transacties.

Met de toetreding verwacht TIC Advisory twee grote voordelen te realiseren, zeggen partners Jos Raben en Ralph Hoogerhuis. Om te beginnen, het wereldwijde UHY-netwerk met meer dan 8.500 professionals geeft TIC Advisory toegang tot lokale marktkennis en expertise in 100+ landen, waarmee het zijn Nederlandse klanten van betere internationale adviezen kan voorzien.

TIC Advisory sluit zich aan bij internationaal netwerk van UHY

Raben zegt hierover: “Onze aanstelling als lid van UHY International stelt ons in staat om de diensten die we klanten kunnen bieden in cross-border transacties te verbeteren. Het zal ons helpen om samen te werken met onze klanten in de internationale groei en ontwikkeling.” 

Ten tweede wordt TIC Advisory een partner voor andere UHY-firma’s als het gaat om het uitvoeren van financial due diligence-onderzoek voor buitenlandse partijen (die vaak op zoek zijn naar Nederlandse targets).

“TIC Advisory heeft al een reputatie opgebouwd van succesvolle internationale deals. De wereldwijde aanwezigheid van het netwerk en de expertise en kennis die wordt gedeeld tussen UHY-professionals, versterkt onze marktpositie, lokaal en internationaal”, aldus Hoogerhuis.

Cross-border deals waar TIC Advisory in de afgelopen maanden aan heeft gewerkt zijn onder meer de overname van het Nederlandse IT-adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates door de Duitse investeringsmaatschappij AUCTUS Capital Partners (TIC Advisory voerde de buy-side financieel due diligence uit) en de overname van het Duitse kunststofbedrijf Geku Plastik door Holland Plastic Industries (ook hier leverde TIC Advisory buy-side advies). 

TIC Advisory is de tweede member firm van UHY International in ons land, naast Govers Accountants/Adviseurs. Dit bedrijf uit Eindhoven heeft circa 160 professionals die zich vooral inzetten op het gebied van belasting-, accountancy-, audit- en payrolldiensten.