TIC Advisory verzorgt financiële due diligence voor drie deals

03 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TIC Advisory heeft in april drie deals zien closen waar het als financial due diligence adviseur bij betrokken was.

Heinenoord Holding

Een van de deals vond plaats binnen het financial services segment. Heinenoord Holding wendt zich al jaren tot kleine overnames om hun dienstverlening uit te breiden, en is met meer dan 300 adviseurs inmiddels een van de grotere groepen van zelfstandige financiële intermediairs van ons land.

Na in januari vier overnames te hebben aangekondigd werden medio april van QBenefits in Loosdrecht en Vleeshouwers in Echt aan de portefeuille toegevoegd (met terugwerkende kracht per 1 januari 2021). Door deze overnames versterkt Heinenoord zijn positie in ’t Gooi, Amsterdam en Limburg. Jos Raben en Casper van Brink verzorgden namens TIC Advisory het financial due diligence onderzoek voor de overname van QBenefits.

TIC Advisory verzorgt financiële due diligence voor drie deals

Axiom Partners

Medio april werd ook een van de grotere detacheerders van ons land – Staffing Enterprises – ingelijfd door het Zwitserse corporate finance-bureau en investeerder Axiom Partners. De Staffing Groep is de holding boven de labels IT-Staffing, KwiiK, People for Office en Dynahouse (een aanbieder van (flex)kantoren).

TIC Advisory maakte deel uit van het buy-side team dat de Zwitsers adviseerde – Ralph Hoogerhuis, Jos Raben, Piet Van Hees en Twan Goossen verzorgden het boekenonderzoek en ondersteunden bij het opstellen van de verkoop- en koopovereenkomst. Het bureau werkte samen met M&A-experts van CAVIM Corporate Finance en advocaten van Kennedy Van der Laan.

Lees verder: Detacheerder De Staffing Groep krijgt Zwitserse aandeelhouder.

Yielder Group | Capital A Investment Partners

Een week daarvoor werd INTO (een managed services aanbieder in telecom en IT) overgenomen door Yielder Group, een grotere branchegenoot met een uitgebreid portfolio in mobiele telefonie, IP-telefonie, internet, cloud- en IT oplossingen (een participatie van Capital A Investment Partners).

INTO is een business partner van onder meer KPN, Microsoft, T-Mobile en Vodafone en telt meer dan 120 professionals. Het bedrijf blijft autonoom functioneren binnen Yielder Group. “In de digitale transformatie vragen onze klanten steeds meer om volledig ontzorgd te worden. De samenwerking met Yielder Group stelt ons in staat om onze IT ambities en mogelijkheden verder uit te bouwen”, liet INTO CEO Peter Bakker weten.

TIC Advisory ondersteunde het buy-side team. Jos Raben, Ralph Hoogerhuis, Barend Pieter van Kooten en Casper van Brink verzorgden de financial due diligence voor Yielder Group en Capital A Investment Partners.