Conclusion Consulting kiest voor een duurzaam kerstgeschenk

23 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Conclusion Consulting kiest dit jaar voor een duurzaam kerstgeschenk. Uit naam van alle klanten doneert het adviesbureau een mooi bedrag aan Boes Bos.

“Als Conclusion Consulting vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan het ontwikkelen van een duurzame toekomst”, zegt directeur Martijn Baak. “In co-creatie met onze consultants, klanten en partners zetten we kleine stapjes, om uiteindelijk samen een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.”

Met de financiële bijdrage aan Boes Bos kan de stichting meer dan 800 bomen planten in binnen- en buitenland, 3.600 m2 tropenbos planten in Costa Rica en zo’n 728 m2 aan voedselbos in eigen land en daarbuiten.

Conclusion Consulting ruilt kerstgeschenk in voor biodiversiteit

“De focus van de steun ligt specifiek op de Sustainable Development Goal 10: ‘Klimaatactie’. Door het planten van bomen in binnen- en buitenland, het beschermen van bestaande bossen en het aanleggen van voedselbossen helpen we samen met Stichting Boes Bos de biodiversiteit te vergroten en CO2 te compenseren”, aldus Baak.

Boes Bos werd opgericht in 2015 met het planten van 500 bomen. Het idee was destijds om deze doelstelling ieder jaar te verdubbelen. Dit doel werd echter al zo snel gehaald dat Boes Bos zijn ambities flink heeft opgeschroefd. “Onze missie is om één boom per Nederlander te planten. Hoe gaaf zou het zijn als dit er ooit 17,5 miljoen mogen worden?”, laat oprichter Giel Boes weten.

Vorige maand kreeg het planten van bomen veel aandacht tijdens ‘Green Friday’ – een initiatief van Trees for All. Op Green Friday (een tegenbeweging van Black Friday) is geld opgehaald voor het planten van duizenden bomen door het land. Sinds de oprichting in 1999 zijn al meer dan 6 miljoen bomen geplant.

Voor Conclusion Consulting is de stap erop gericht zijn positieve bijdrage aan het klimaat en de maatschappij te vergroten. Het initiatief maakt deel uit van Conclusion Cares, een groot mvo-programma van moedermaatschappij Conclusion dat zich concreet richt op 3 van de in totaal 17 VN duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s), om precies te zijn SDG3, SDG9 en SDG19.