Annabelle Dierick wordt trainee management consultant bij Bostec

21 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bostec Management & Consultancy heeft een nieuwe trainee aan boord: Annabelle Dierick.

De recent afgestudeerde Dierick is sinds begin deze maand werkzaam bij Bostec als Trainee Management Consultant. Ze volgt nu het traineeprogramma van Bostec en Axians (beide bedrijven zijn onderdeel van VINCI Energies).

Tijdens haar opleiding International Management aan de Universiteit Utrecht deed Dierick reeds ervaring op in de consultancy. En in haar tijd bij SOLVE Consulting (een adviesbureau gerund door studenten) voerde ze twee projecten uit bij opdrachtgevers, die haar interesse in het vak verder bevestigden.

Annabelle Dierick, Trainee Management Consultant, Bostec

“Ik krijg energie van het adviseren van bedrijven, als ik zie dat zij het beste uit zichzelf gaan halen”, zegt Dierick hierover. “Er is vaak zoveel meer mogelijk dan vooraf bedacht is. Door bruggen te slaan tussen mensen zie je de gewenste verandering in werking treden. Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging en kijk ernaar uit mijzelf verder te ontwikkelen.”

Het traineeprogramma biedt startende professionals de mogelijkheid om consultancy- en projectmanagement opdrachten uit te voeren bij diverse klanten van het adviesbureau. Talenten worden door middel van een intensief trainingsprogramma klaargestoomd voor hun rol. Zo krijgen de starters trainingen in onder meer communicatie, klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid en kwaliteitsgerichtheid.

Daarnaast worden ze gecoacht door ervaren collega’s, zowel door middel van on-the-job learning tijdens de opdracht alsook intern door een carrièrecoach.

Voor Dierick gaf vooral de combinatie van “persoonlijke ontwikkeling in het traineeprogramma en de mogelijkheid om projecten in verschillende sectoren uit te voeren” de doorslag in haar keuze voor het bureau. Bostec werkt voor opdrachtgevers in de mobiltieit (lucht- en zeehavens, openbaar vervoer), industrie (maakindustrie en voedselsector) en gezondheidszorg (ziekenhuizen en ggz-instellingen).