Nieuwe lichting van BlinkLane Consulting-traineeship van start

11 oktober 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Stan Centen, Simon Atteveld en Max van Haarlem zijn gestart met het traineeship van Blinklane Consulting. Aan het woord de drie young professionals, die vertellen over hun keuze voor het adviesbureau en hun eerste ervaringen.

Het Amsterdamse Blinklane Consulting, dat gespecialiseerd is in het begeleiden van (agile) bedrijfstransformaties, organiseert al een aantal jaar een traineeship voor getalenteerde young professionals. Deze worden tijdens het éénjarige ontwikkelprogramma klaargestoomd tot transformatieconsultants.

Afgelopen maand startte de zevende editie, waar onder andere Stan Centen aan deelneemt. Centen behaalde in 2017 een bachelordiploma Civiele Techniek aan de Avans Hogeschool. In 2021 rondde hij aan de TU in Eindhoven de masteropleiding Innovation Management af. Tijdens zijn master was hij onderdeel van Young Advisory Group, waar hij als consultant ervaring in de adviesbranche opdeed door diverse (strategische) projecten uit te voeren.

Simon Atteveld, Stan Centen en Max van Haarlem

Naast Centen maakt ook Simon Atteveld deel uit van de zevende lichting van het traineeshipprogramma. Atteveld behaalde in 2018 aan de Hogeschool Utrecht een bachelorgraad in de Bedrijfskunde. Dit jaar rondde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de masteropleiding Strategy & Organization af.

De derde nieuwe trainee is Max van Haarlem. Afgelopen collegejaar verkreeg hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam een mastertitel in Business Administration met de specialisatie Management Consulting. Daarvoor rondde hij aan de Hogeschool Utrecht een bacheloropleiding in International Business and Management Studies af.

In aanraking komen met

Centen vertelt dat hij in aanraking kwam met BlinkLane Consulting via zijn studie. “Toen ik las over het traineeship, werd ik direct enthousiast. Je doorloopt tal van trainingen, spart met ervaren professionals en doet praktijkervaring op tijdens opdrachten bij klanten. Dat sprak me aan en daarom besloot ik te solliciteren.”

Atteveld leerde BlinkLane kennen via een inhousedag van een ander adviesbureau uit ons land. “Toen ik een paar dagen later op het internet las over het traineeship, concludeerde ik dat het programma voor mij als young professional een perfect ontwikkelpad zou zijn. De keuze voor BlinkLane was toen snel gemaakt.” 

“Als onderdeel van mijn masterscriptie interviewde ik een consultant van BlinkLane Consulting”, zegt Van Haarlem. “Tijdens dat gesprek is mijn interesse voor dit bedrijf geboren. De consultant – die eerder het traineeship doorliep – wees mij op het programma en zijn mogelijkheden. Niet veel later besloot ik te solliciteren voor het traineeship.” 

Eerste indrukken

Inmiddels zijn de drie young professionals ongeveer een maand werkzaam bij BlinkLane. En dat bevalt uiterst goed, laat Centen weten. “Mijn eerste indruk van de organisatie? Er heerst een open en ondersteunende bedrijfscultuur. Ondanks dat ik hier pas kort werk, voelt BlinkLane al een beetje als mijn tweede familie.” 

Atteveld herkent zich in de woorden van Centen. “Iedereen is behulpzaam en zeer aardig. Ik kan altijd met mijn vragen bij iemand terecht. En die worden dan ook terdege beantwoord – mijn collega’s beschikken over veel kennis en expertise, wat bijdraagt aan het doorlopen van een steile leercurve.”

“Binnen BlinkLane Consulting bestaat er geen zichtbare hiërarchie en dat waardeer ik enorm”, voegt Van Haarlem toe. “Dit maakt de ontwikkelmogelijkheden erg interessant omdat je van iedereen – van partners en senior consultants tot consultants – kunt leren. Daardoor voelde ik mij direct op mijn plek bij deze organisatie.”

Uitkijken naar

Met nog bijna elf maanden te gaan kijken de drie trainees vanzelfsprekend uit naar wat nog komen gaat. “Het lijkt me bijzonder leuk en leerzaam om veel praktijkervaring en kennis op te doen bij klanten”, aldus Centen. “Dan leer je pas echt wat het betekent om te werken voor een adviesbureau dat is gespecialiseerd in organisatietransformaties.”

“Ik kijk er het meest naar uit om me te ontwikkelen tot een hoogwaardige transformatieadviseur”, vertelt Atteveld. “Want hoewel we de komende tijd nog trainees zijn, zijn we tijdens opdrachten bij klanten volwaardig onderdeel van het team. En dat bevordert niet alleen mijn professionele maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling.” 

“Waar ik het meest naar uitkijk? Het verbeteren en uitbreiden van mijn kennis en vaardigheden door samen te werken met mijn ervaren collega’s”, geeft Van Haarlem aan. “En terwijl ik me ontwikkel tot een volwaardige transformatieadviseur, hoop ik daarnaast ook veel plezier te maken met mijn collega’s.”