Randstad benoemt Jeroen Tiel tot algemeen directeur Nederland

19 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Randstad Nederland heeft een nieuwe algemeen directeur. Per 9 augustus heeft Jeroen Tiel het stokje overgenomen van Dominique Hermans, die in april CEO werd van Randstad Groep Nederland en beide functies sindsdien combineerde.

Met de benoeming van Tiel kiest Randstad voor iemand die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend binnen de eigen organisatie. Het is dit jaar op de kop af 25 jaar geleden dat Tiel zijn professionele loopbaan begon als consultant bij Tempo-Team in Roosendaal, dat ook deel uitmaakt van Randstad Groep Nederland.

Sindsdien vervulde hij verschillende managementfuncties in Zeeland, Brabant, Utrecht en Rotterdam. In 2007 trad hij als managing director in dienst bij Randstad Denemarken, na vijf jaar volgde Zweden. Sinds 2017 was hij regional managing director van Randstad Polen en als zodanig ook verantwoordelijk voor de regio Centraal Oost-Europa. Die rol ruilt hij nu in voor het algemeen directeurschap van Randstad Nederland.

Randstad benoemt Jeroen Tiel tot algemeen directeur Nederland

“Ik heb de afgelopen maanden erg uitgekeken naar deze uitdaging en om met mijn gezin terug te keren naar Nederland”, laat Tiel weten. “Ook kijk ik met veel genoegen terug op de afgelopen jaren en de verschillende mooie ervaringen die ik bij onze internationale organisatie heb opgedaan. Met die kennis en inzichten hoop ik in mijn nieuwe rol bij te kunnen dragen aan het verder bouwen aan de sterke organisatie die er nu al staat.”

“In deze snel veranderende wereld van werk staan wij, onze klanten en talenten steeds voor nieuwe uitdagingen”, vervolgt hij. “Dat biedt kansen die we door het slim inzetten van de nieuwste inzichten en innovaties samen kunnen benutten. Opleiding en ontwikkeling hebben daarbij onze bijzondere aandacht. Daarover ga ik de komende tijd graag het gesprek aan met onze klanten en collega’s.”

Naast algemeen directeur van Randstad Nederland is Tiel nu ook onderdeel van de directie van Randstad Groep Nederland (RGN), dat bestaat uit de merken Randstad Nederland, Tempo-Team, Yacht en BMC, en hun respectievelijke submerken.

Randstad geldt als het grootste uitzendbedrijf ter wereld. Vorig jaar daalde de omzet weliswaar met 12% tot €20,7 miljard, maar dat was te verwachten in het door corona geteisterde bedrijfslandschap, waarin flexibele krachten vaak als eerste het veld moesten ruimen. Randstads twee grootste concurrenten zagen hun inkomsten nog iets harder dalen: zowel Adecco (€19,6 miljard) als Manpower (€15,4 miljard) zette 14% minder om uit dan in 2019.