CJIB kiest na aanbesteding zeven partners voor externe IT-inhuur

23 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn Europese aanbesteding voor de inhuur van ICT-professionals.

Na een aanbestedingstraject waarin tal van externe dienstverleners onder de loep werden genomen op thema’s als trackrecord, kwaliteit van de dienstverlening, beschikbare IT-community en prijs, zijn zeven winnaars uit de bus komen rollen: Between Staffing, Cimsolutions, Get There, De Staffing Groep, Itaq, Cegeka en Sogeti.

Deze partijen mogen zich de komende vier jaar voorkeursleverancier noemen voor ICT-advies en -ondersteuning en zullen via zogeheten mini-competities uitmaken wie welke opdracht mag invullen. Het contract gaat in op 1 oktober en heeft een totale geraamde opdrachtwaarde van €58 miljoen.

CJIB kiest na aanbesteding zeven partners voor externe IT-inhuur

Met de gunning kiest het CJIB voor vernieuwing in zijn partnernetwerk voor externe IT-inhuur. De afgelopen vier jaar werd de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid bediend door Atos, CGI, IT Staffing, Ordina, Seven Stars (in combinatie met Brunel en Get There) en Sogeti. 

Het Franse Atos en oer-Hollandse Ordina hebben hun plek op de raamovereenkomst verloren, terwijl Between Staffing (met CGI, Alten, Corebase, Devoteam en IT Topdogs als samenwerkingspartners), Cimsolutions (met Brunel, Enshore en Verdonck, Klooster & Associates als samenwerkingspartners) en Itaq zijn toegevoegd.

Het CJIB regelt de inning van verkeersboetes, schadevergoedingsmaatregelen, dwangsommen en bestuurlijke boetes voor andere overheden. Daarnaast is de instantie verantwoordelijk voor de tenuitvoerlegging van strafrechtelijke beslissingen. IT speelt hierin een belangrijke rol, aangezien deze de informatiestromen met burgers, bedrijven en andere stakeholders faciliteert.

De IT-afdeling van het CJIB huurt regelmatig externe IT-professionals in, onder meer om zodoende toegang te krijgen tot specialistische expertise (denk aan rollen als data-analist, testanalist, cloud engineer en informatieanalist), het opvangen van piekvraag of het ondersteunen van grote IT-projecten.

Moynul Hossain, CEO van Cimsolutions, laat in een reactie weten “erg trots te zijn” dat zijn bureau voor het eerst ‘preferred supplier’ van het CJIB is geworden. “Na al acht jaar ICT-professionals bij het CJIB ingezet te hebben is dit een mooi resultaat.”

Gerjan Bomhof, account director bij Between Staffing, geeft op zijn beurt aan: “Wij hebben ruime ervaring met het monitoren, herkennen en voorspellen van ontwikkelingen met betrekking tot ICT-profielen. Deze kennis en professionaliteit gebruiken wij om voor het CJIB relevante ontwikkelingen proactief te identificeren, informeren en adviseren, én professionals aan het CJIB te blijven leveren.”